Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Blog del Caminant > La Mare de Déu i la Rosa de Pallerols
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
Blog del Caminant    
 

Jordi Piferrer

A través d’aquest Blog, tots els caminants podran intercanviar les seves experiències i exposar els seus criteris i suggeriments sobre aspectes relacionats amb el Camí de Pallerols a Andorra.

Coordinarà el Blog: Jordi Piferrer *


Tots els relats, es visualitzen per ordre Cronològic .

També es poden veure segons els apartats:
Caminades , Expedicions d'evasió , Expedició de 1937 , Cultura, festes i tradicions .


 
22 d'octubre de 2017
La Mare de Déu i la Rosa de Pallerols   
   
 
   

Algunes persones es pregunten si la Mare de Déu va intervenir realment en el fet que sant Josepmaria trobés una rosa de fusta estofada a l'església de Pallerols.
Segons ens explica el mateix sant Josepmaria, sembla que la Verge no va intervenir.
-En efecte, sant Josepmaria el 22 de desembre de 1937 escriu en els Apunts íntims:
"Llavors, amb moció interior que coaccionava la meva voluntat, li vaig dir al Senyor:" si estàs content de mi, fes que trobi alguna cosa ", i vaig pensar en una flor o adorn de fusta dels desapareguts retaules. Vaig tornar a l'església (era a la sagristia), vaig mirar pels mateixos llocs on havia mirat abans ..., i vaig trobar de seguida una rosa de fusta estofada. Em vaig posar molt content i vaig beneir a Déu, que em va donar aquell consol quan estava ple de preocupació per si estaria o no Jesús content de mi ". Citat per ANDRÉS VÁZQUEZ DE PRADA, El fundador de l'Opus Dei, tom II, p. 195 i nota 171.
Parla només que li va dir al Senyor, no a Santa Maria.

-En una altra ocasió, en una meditació del 14 de febrer de 1964, diu:

"Quan estava menjat de preocupacions, davant el dilema de si havia de passar, o no, durant la guerra civil espanyola, d'un costat a un altre, enmig d'aquella persecució, fugint dels comunistes, ve una altra prova externa: aquesta rosa de fusta . Coses així: Déu em tracta com a un nen desgraciat al qual cal donar proves tangibles, però de manera ordinària ". Citat per ANDRÉS VÁZQUEZ DE PRADA, El Fundador ..., tom II, nota 170.
Déu em tracta, no parla de Santa Maria.

-En canvi, el 1961, sant Josepmaria deia a un grup de fidels de l'Opus Dei, que la rosa va ser un regal de la Mare de Déu:
"És una rosa de fusta estofada, sense cap importància. Allà, prop del Pirineu català, la vaig tenir per primer cop entre les mans. Va ser un regal de la Mare de Déu, per qui ens vénen totes les coses bones. Tantes vegades l'hem anomenat Rosa Mística! ... "Citat per ANDRÉS VÁZQUEZ DE PRADA, El fundador de l'Opus Dei, tom II, pàgina 195.
-Els expedicionaris que acompanyaven sant Josepmaria en el pas dels Pirineus no dubten a afirmar que va ser una gràcia de Déu a través de la Mare de Déu, ja que així ho havien sentit moltes vegades de sant Josepmaria.
-Francisco Botella escriu en l'any 1975:
"A l'església, ple de goig, que vessava el seu cor, va obtenir la resposta de Déu, de mans de la Verge. I en aquella rosa que va portar a la seva mà estava tancada la pau de Déu i el consol de la Verge. El Pare va voler que ho sabéssim, sense comentaris, com sempre feia. "
-I Pere Casciaro escriu també en l'any 1975:
"Em limito a donar gràcies a la Mare de Déu de tot cor perquè aquella nit va confirmar al nostre Fundador en el camí que devia seguir, fent-li superar aquelles amargues incerteses. Així com mai havia vist al Pare tan afligit com la nit passada, tampoc el vaig veure mai tan joiós com aquell matí. "
-També Álvaro del Portillo, successor de sant Josepmaria en el govern de l'Opus Dei i director espiritual seu afirmar moltes vegades que va ser un regal de la Mare de Déu.

- Conclusió
Hem de concloure que la nit del 21 al 22 de novembre de 1937, sant Josepmaria va invocar repetides vegades a Déu nostre Senyor i a la seva mare Santa Maria perquè li concedís el do de la pau quan estava profundament angoixat per no conèixer amb exactitud quina era la voluntat de Déu.

inserir comentarisinserir comentaris
   
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible

 
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.
   
     
  Comentari s
   
   Autor Daniel | 08/07/2018
   Comentari Gracies per la informació que aneu donant en ell Bloc del Caminant. Gracias por la información que nos estais dando en el Bloc del Caminant que nos ayudan a conocer más y mejor.
   
   Autor Jordi | 01/11/2017
   Comentari En efecto, amigo Octavio, hay mucho más que decir en esta conclusión, aunque aquí solo se planteaba si la Virgen intervino o no en el tema de la rosa. La conclusión es que sí.
En cuanto al "como", interesaría mucho que aportaras tus investigaciones para conocimiento de todos los lectores de la web.
Un fuerte abrazo.
   
   Autor Octavio Rico | 30/10/2017
   Comentari Estoy de acuerdo con todo, menos con las cuatro últimas lineas, o sea, con la conclusión. No es del todo coherente con los testimonios, y desde mi punto de vista no necesariamente "debemos concluir" lo que que se recoge en esas cuatro lineas. En mi opinión, se trata de una interpretación particular. Yo pienso que es obvio lo que se dice, pero a la vez es igualmente obvio que detrás de esa "rosa de madera estofada, sin ninguna importancia...", pero que, de hecho, se custodia y venera como preciosa reliquia en la iglesia prelaticia, hay mucha más historia que la que se resume en esa conclusión. Sabemos, en fin, el QUÉ de ese objeto (fue "un regalo de la Virgen"), aunque no el CÓMO (o sea, como llegó a las manos a san Josemaría, pacificando su alma y confirmándole en su decisión de continuar adelante con el plan previsto).
   
 
     
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612