Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > Festa de la Trobada de la Rosa
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
Festa de la Trobada de la Rosa  HistòriaCelebracionsPallerols    
Revivint una trobada decissiva    

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (7)

imagen1
     
Durant la processó amb la Mare de Déu del Roser de Pallerols      

 

El dissabte 20 de novembre se celebrà, a Pallerols de Rialb, la tradicional Festa de la Trobada de la Rosa. Amb aquesta festa vam recordar, una vegada més, el fet de què sant Josepmaria Escrivà va trobar, a l'interior de l'església de Pallerols, una rosa de fusta daurada que l'omplí de pau, quan estava ple de dubtes i forts patiments interiors per si estava complint, o no, la voluntat de Déu marxant cap a Andorra. Era un dilluns, 22 de novembre de 1937.

 

El dia començà amb pluja però fins i tot amb un temps advers, cap a les 10,30 del matí un grup d'unes 30 persones pujaren a la Cabana de Sant Rafel, visitant també la Bassa i arribant de nou a l'església de Pallerols passades les 12 del migdia. Ja per aquesta hora havia parat de ploure, la qual cosa facilità que es pogués fer la processó amb normalitat.

 

Mentrestant, un altre grup d'unes 20 persones visitaren el "forn" i atengueren les explicacions i les lectures dels documents històrics que conten els fets que succeïren la nit del 21 i la matinada del 22 de novembre de 1937.

 

A les 12,30 començà la Processó al voltant de l'església portant la imatge de la Mare de Déu del Roser, i tot seguit començà la Missa, que fou presidida per Mn. Joan Pujol, Vicari general del bisbat d'Urgell, que concelebrà amb Mn. Bonifaci Fortuny, sacerdot encarregat de les esglésies de la Baronia de Rialb, i amb Mn. Joaquim Monrós, sacerdot de la Prelatura de l'Opus Dei, nat a la Seu d'Urgell. La missa es va oferir per quatre amics i socis difunts al llarg de l'any 2010: Maria Pilar Torra (24 d'octubre), Francesc Beato (7 de novembre), Eusebi Riart (1 de novembre) i Domingo Inglavaga (20 de maig).

 

 

   
     
 
 
   
Anar al text  Ir al texto 
   
Vista general de Pallerols, el 20.11.10
 - Vista general de Pallerols, el 20.11.10
   
   
     
No obstant la pluja, alguns pujaren a la Cabana de Sant Rafel
 - No obstant la pluja, alguns pujaren a la Cabana de Sant Rafel
   
   
     
Es llegiren alguns documents històrics en el "forn"
 - Es llegiren alguns documents històrics en el
   
   
     
Durant la processó
 - Durant la processó
   
   
     
En un moment de la Missa
 - En un moment de la Missa
   
   
     
Durant la Missa
 - Durant la Missa
   
   
     
Les absoltes pels difunts de Pallerols
 - Les absoltes pels difunts de Pallerols
   
   
     
A la sortida de la Missa
 - A la sortida de la Missa
   
   
     
Fora de l'església
 - Fora de l'església
   
   
     
Alguns dinaren per les rodalies de Pallerols
 - Alguns dinaren per les rodalies de Pallerols
   
   
     
Veneració de les relíquies de sant Josepmaria
 - Veneració de les relíquies de sant Josepmaria
   
   
     
La devoció a la Mare de Déu del Roser de Pallerols i a sant Josepmaria
 - La devoció a la Mare de Déu del Roser de Pallerols i a sant Josepmaria
   
   
     

 

Després de la Missa, Mn. Bonifaci va resar davant del cementiri, unes absoltes pels difunts de Pallerols.

 

L'Associació obsequià als assistents amb un piscolabis i tot seguit unes 40 persones dinaren per les rodalies de Pallerols o per les cases de la vora.

 

A les 4 de la tarda hi hagué el res del Rosari a l'església i en acabar fou la veneració de les relíquies de sant Josepmaria.

 

De bon matí, el dia es presentava plujós però es va anant mantenint amb alternances de pluja i núvols que no impediren el gaudi de tots els assistents. Cap a les 5 de la tarda els núvols van anar escampant i fins hi tot poguérem veure el sol quan s'anava amagant per ponent, donant tonalitats rogenques per tot Pallerols.

 

Tot plegat un dia esplèndid, en què les més de 140 persones que assistiren a la Festa de la Trobada de la Rosa poguérem gaudir d'una festa familiar molt enriquidora.
   
 
 
   

 7 Comentaris
   
  Autor Jordi Piferrer | 04/12/2010
   Comentari Agraïm tots els comentaris a les notícies que publiquem. De manera especial, si cap, ens agraden les que venen d'altres països. En aquest cas agraïm especialment el comentari de Pablo Rojo, que escriu des de Roma i que va participar en un camp de treball el juliol de 2009. També el de Geraldo Morujäo, que vol venir a Pallerols l'estiu que ve amb amics seus des de Viseu (Portugal)
   
  Autor mossèn Julian Gutiérrez | 02/12/2010
   Comentari Em va agradar molt tornar a veure a les fotografies un bon grapat d'amics de Lleida..., i sobre tot els escolans tan macos i ben uniformats! dona goig veure com la devoció a Sant Josepmaria s'ha arrelat força a les terres del pirineu.
   
  Autor Pablo Rojo | 30/11/2010
   Comentari Ciao des de Roma! Felicitats per la festa de la Rosa. Vaig poder resar per la vostra cerimónia a l'església de Sta Maria de la Paz on es conserva la rosa i les restes de Sant Josepmaria.
   
  Autor Geraldo Morujão - Viseu (Portugal) | 29/11/2010
   Comentari Mis cordiales felicitaciones a l' Associació d'Amics del Camí de Pallerols por la Fiesta de la Rosa. «Que Dios os bendiga por el amor que teneis a su Madre!» (así decía también S. Joaemaría viendo los peregrinos descalzados y a pie para Fátima em Mayo de 1967)
   
  Autor Ángela Gracia | 29/11/2010
   Comentari ¡Qué "pasada"! ¡Lástima que no pude ir! Pero iré en otro momento, acompañada de personas expertas parra llegar correctamente. Mientras ver esto es un consuelo que da ánimo.
¡Felicidades por estas iniciativas son recuerdo de la historia del Fundador del Opus Dei y sus primeros seguidores! ¡Gracias!
Ángela Gracia
   
  Autor Rosa Maria Font | 26/11/2010
   Comentari Felicidades a l' Associació d'Amics del Camí de Pallerols por la Fiesta de la Rosa que cada año se hace, ya puede hacer frio o llover que la fiesta va para adelante. Este año aún con la lluvia también hicimos la excursión hasta la cabaña y la balsa.
Quiero agradecer al Sr. Octavio todas las explicaciones referentes al lugar y los hechos alli sucedidos, también por sus conocimientos
''boletaires'' junto con el Sr. Ricard. Gracias a ellos pudimos coger por el camino algunos rovellons y fredulics y posteriormente en casa cocinarlos con unas albóndigas con salsa fricandó. Estaban buenísimos.
   
  Autor Maria del Mar Gimenez de Cisneros | 25/11/2010
   Comentari Com que no vaig poder anar hi, m'a fet molta illusió veure el reportatge a la web i em sento molt a prop de tots el amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, fins i tot que soc una mica lluny
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 20 novembre de 2010
©2010. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612