Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > Romiatge a Pallerols
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
Romiatge a Pallerols  Pallerols    
Visita a la Mare de Déu del Roser de Pallerols, en un ambient familiar i festiu    

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (12)

imagen1
     
A l'inici de la processó      

El diumenge 29 de maig férem un romiatge a la Mare de Déu del Roser de Pallerols, amb l'assistència d'unes 220 persones. Algunes eren de la pròpia Baronia de Rialb, d'entre les que fem especial menció de l'alcalde Pere Prat, la família de l'Empordanès (la Marina i els seus fills), la vídua d'en Domingo Inglavaga i altre gent de la zona. També hi assistí molta gent de Lleida, d'Andorra i de molts altres llocs de Catalunya. Hi havia una família de Paraguay i molta gent de Barcelona.

Volem remarcar l'assistència d'un grup de 30 persones que vingueren en autocar des de l'oratori de Santa Maria del Col·legi Major Bonaigua, de Barcelona. Això constituïa una novetat, ja que és el primer autocar que arriba a Pallerols en una festa organitzada per l'Associació. En altres ocasions hi arribaren en autocar persones de Pamplona o d'altres ciutats en visites fetes sobretot a l'estiu.   

A les 12 en punt es cantà el Regina coeli i a continuació s'inicià la processó portant la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols, tot resant el rosari al voltant del petit nucli urbà.

Després del rosari, fou la missa que celebrà Mn. Ignasi Sala, rector de l'oratori de Bonaigua. Es va oferir pels difunts més recents "Amics de Pallerols": pel guia de l'expedició de 1937 -Josep Cirera- que morí el passat 5 d'octubre de 2010, per Francesc Beato (+7.11.2010), per la Maria Pilar Torra (+24.10.2010), en Domingo Inglavaga (+20.05.2010) i per Emili Segon (+30.04.2011) de Peramola, l'amo del paller on sant Josepmaria descansà la nit del 19 al 20 de novembre de 1937.

Acabada la missa cantàrem els goigs del Roser de Pallerols i tot seguit férem un recorregut per la zona tot explicant els fets més importants que succeïren del 19 al 28 de novembre de 1937, entre els que hem de destacar que el 22 de novembre sant Josepmaria trobés al terra de l'església de Pallerols una rosa de fusta daurada que el confortà en la seva decisió inicial de continuar cap a Andorra, en uns moments de forta torbació interior, quan dubtava de quina era la voluntat de Déu.

Seguidament, moltes famílies es quedaren a dinar per les rodalies de Pallerols i encara hi hagué alguns valents que pujaren a visitar la Cabana de Sant Rafel, a mitja hora de camí des de Pallerols, en direcció nord.

   
     
 
 
   
Anar al text  Ir al texto 
   
El final de la processó
 - El final de la processó
   
   
     
Un moment de la missa
 - Un moment de la missa
   
   
     
Una família durant el dinar
 - Una família durant el dinar
   
   
     
A l'ombra dels arbres de Pallerols
 - A l'ombra dels arbres de Pallerols
   
   
     
Més familíes durant el dinar
 - Més familíes durant el dinar
   
   
     
Altres grups amb cara de satisfacció
 - Altres grups amb cara de satisfacció
   
   
     
Més somriures per a tothom
 - Més somriures per a tothom
   
   
     
A l'ombra dels pins de Pallerols
 - A l'ombra dels pins de Pallerols
   
   
     
Més somriures de satisfacció
 - Més somriures de satisfacció
   
   
     
Un bon grup en plena celebració
 - Un bon grup en plena celebració
   
   
     

 

Una jornada molt entranyable que permeté experimentar -en especial a les persones que pujaven a Pallerols per primera vegada- els favors que la Mare de Déu de Pallerols concedeix a aquells que amb devoció hi acudeixen. Com digué en una ocasió el prelat de l’Opus Dei, Mons. Javier Echevarría, aquesta Mare de Déu de Pallerols ens concedirà de conèixer el “camí personal”, és a dir quina és la voluntat de Déu per a cada un dels qui li demanen. També l’arquebisbe Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell, ens va dir quelcom semblant en una altra ocasió: “sant Josepmaria va trobar a Pallerols el consol de Maria i va poder marxà en pau . . . Pensem en Pallerols en els moments difícils de la nostra vida . . . I que molts hi vingueu, per trobar el consol de Maria”.

 

El passat diumenge 29 de maig poguérem experimentar de nou aquesta realitat.
   
 
 
   

 12 Comentaris
   
  Autor Cecilia M. Cartesio | 02/04/2012
   Comentari Tuve la Gracia de Dios de participar de esa Romeria en Pallerols de Rialb, además de viajar en el primer Autocar que partió desde Colegio Mayor Bonaigua de Barcelona! Soy uruguaya y vivo en Barcelona: Gracias a los organizadores de ese 1er Viaje: Que se repita!!!
Además escalé el monte hasta la cabaña, fue todo un desafío pero me alentaba recordar a San Josemaría por esos caminos: parecía que los Angeles aún lo recordaban... Parecía que los Santos Angeles guiaban mis pasos por esos caminos... Muy conmovedor!
   
  Autor Conchita Pascual | 02/06/2011
   Comentari Muchas gracias a los organizadores y especialmente al sacerdote que no tuvo inconveniente de celebrar otra Misa para los que nos incorporamos mas tarde
   
  Autor Francesc Pujol | 02/06/2011
   Comentari Moltes gràcies pel reportatge. Molt maco. Un honor fer part de l'Associació.
Salutacions des de Pamplona
   
  Autor Rosario | 02/06/2011
   Comentari Moltíssimes gràcies a la Mare de Deu, a Sant Josemaría i a vosaltres per un dia i una Romería inolvidable i plena de joia! Que fins el temps hi ha col.laborat!
   
  Autor Mercè | 01/06/2011
   Comentari Quin goig veure gent de tota edat aproparse a Pallerols, buscar el consol de la Mare de Déu i deixar-se acaronar per Ella.
   
  Autor Ana | 01/06/2011
   Comentari Enhorabuena, estoy segura de que la Virgen estará emocionada de veros a todos en torno a ella. Desde una esquinita de la península os apoyamos.
Este boletín es estupendo, pues permite que contemos a muchas personas vuestras iniciativas. Ánimo!!!
   
  Autor Pablo Casas | 01/06/2011
   Comentari Enhorabuena desde Pamplona por seguir con esta iniciativa y que dé muchos frutos.
   
  Autor Jordi Pérez | 31/05/2011
   Comentari Una felicitació molt especial a les famílies de Lleida, que tant han treballat perquè tots poguéssim viure un esplèndid romiatge a Pallerols: la neteja de l'església i els voltants, les taules i bancs, els ornaments i mantells de l'altar, les flors de la Mare de Déu, la parada de llibres, etc.
   
  Autor Jordi Piferrer | 31/05/2011
   Comentari Un especial agraïment a Mn. Jaume Mayoral i a Mn. Bonifaci Fortuny, pel suport i l'estímul que ens manifesten freqüentment. Les seves obligacions pastorals no permeten que puguin assistir sempre a les activitats que organitzem, però ens sentim ben units per l'oració, i cridats a un objectiu comú: l'increment de la vida cristiana al llarg del territori del Camí d'Andorra i arreu del món.
   
  Autor Joan Ignasi Campañá | 31/05/2011
   Comentari Gracies per enviar el reportatge i gracies pel vostre esforç en difundir a totes bandes la devoció a la Mare de Déu que de ben segur aconseguirem arribi a tot el mon
   
  Autor Ignasi Forcada | 31/05/2011
   Comentari Molt bon reportage d'un dia que val la pena viure: el Romiatge del mes de maig a Pallerols, ple d'afecte a la Mare de Déu i de caliu familiar,
   
  Autor Mn. Jaume Mayoral, Rector de Ponts | 31/05/2011
   Comentari Gràcies per la vostra devoció a la Mare de Déu. Pregueu també per la nostra zona pastoral i la nostra parròquia de Ponts.
Us encomano al bon Déu, i avui festa de la Visitació de Maria, a la nostra Mare.
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 29 de maig de 2011
©2011. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612