Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > Festa de la Trobada de la Rosa 2011
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
Festa de la Trobada de la Rosa 2011  CelebracionsPallerols    
Magnífica celebració de la Trobada de la Rosa a Pallerols de Rialb    

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (9)

imagen1
     
A l'inici de la processó      

 

            El passat 19 de novembre vàrem celebrar a Pallerols de Rialb la tradicional Festa de la Trobada de la Rosa, amb la que commemorem el fet que sant Josepmaria va trobar al terra de l'església de Pallerols una rosa de fusta daurada que el confirmà en la seva decisió de continuar cap a Andorra després de passar una nit de forts patiments interiors, intentant descobrir si aquesta era la voluntat de Déu.

 

Confortat per aquest favor de la Mare de Déu continuà amb decisió el seu camí cap a Andorra amb la seguretat de què estava complint la voluntat de Déu, segons va ser la seva constant al llarg de la seva vida.

 

Hi assistiren més de 100 persones, de la Baronia de Rialb, Andorra, Lleida, Girona, Ponts, Artesa de Segre, Barcelona i altres pobles de Catalunya. No hi faltaren les famílies de les cases més properes a l'església de Pallerols: els de Cal Vilaró -Pere Sala i família- i els de l'Empordanès, la Marina amb els seus fills Campabadal. Com cada any en un lloc preferent hi havia l'alcalde de la Baronia de Rialb, en Pere Prat.

 

Concelebraren l'Eucaristia, Mn. Jaume Poy -sacerdot de la Prelatura de l'Opus Dei que viu a Lleida- i Mn. Jaume Mayoral, rector de Ponts, que cedí la presidència de la celebració a Mn. Jaume Poy. Tot i que no havia faltat mai, des de l'inici de la Festa de la trobada de la Rosa, aquest any no hi poder assistir Mn. Bonifaci Fortuny per trobar-se una mica indispost. Preguem a Déu que es recuperi ben aviat d'aquesta petita malaltia.

 

           Com cada any, començà la celebració amb una processó al voltant de l'església de Pallerols, seguida de la celebració de l'Eucaristia i les absoltes pels difunts de Pallerols i pels socis i amics de Pallerols que han mort durant els anys 2010 i 2011 que són: Domingo Inglavaga, "el Minguet", el 20.05.2010, Josep Cirera i Fàbrega, que morí el 5.10.2010, Maria Pilar Torra, de Manresa, el 24.10.2010, Francesc Riart, de Peramola, el 1.11.2010, Francesc Beato, del CEC de Barcelona, el 7.11.2010, Emili Segon Baró, de Peramola, 20.05.2011, Germà Odiló Maria Planàs, monjo de Montserrat, 22.07.2011, Josep Vilaseca, de Puigpinós i Solsona, 27.07.2011.

   
     
 
 
   
Anar al text  Ir al texto 
   
Abans de la processó férem una breu explicació del motiu de la celebració
 - Abans de la processó férem una breu explicació del motiu de la celebració
   
   
     
La Mare de Déu del Roser de Pallerols, durant la processó
 - La Mare de Déu del Roser de Pallerols, durant la processó
   
   
     
En un moment de processó
 - En un moment de processó
   
   
     
Durant la processó
 - Durant la processó
   
   
     
La processó
 - La processó
   
   
     
Al final de la processó, entrant a l'església
 - Al final de la processó, entrant a l'església
   
   
     
En un moment de la missa
 - En un moment de la missa
   
   
     
La Coral d'Antics Escolans de Montserrat
 - La Coral d'Antics Escolans de Montserrat
   
   
     
Mn. Jaume Poy, durant l'homilia
 - Mn. Jaume Poy, durant l'homilia
   
   
     
Piscolabis després de la missa
 - Piscolabis després de la missa
   
   
     
Un detall de la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols
 - Un detall de la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols
   
   
     

 

            Hem de fer especial esment de l'aportació dels cants litúrgics a càrrec de la Coral d'Antics Escolans de Montserrat, que donaren un relleu especial a tota la celebració.

 

            Els que volgueren dinaren per la rodalia de Pallerols, o bé a l'Empordanès o als pobles veïns, i a les quatre de la tarda ens tornàrem a reunir a l'església de Pallerols per resar el rosari i a continuació es veneraren les relíquies de sant Josepmaria.

 

            Una vegada més poguérem comprovar que la Mare de Déu del Roser de Pallerols ens indica a cadascú de nosaltres el "camí personal" -com digué en una ocasió el prelat de l'Opus Dei, Mons. Javier Echevarría- i ens omplí de pau i serenor com féu al matí del 22 de novembre de 1937 amb sant Josepmaria, segons escriví ell mateix uns dies més tard recordant aquell moment:

 

Entonces, con moción interior que coaccionaba mi voluntad, le dije al Señor: "si estás contento de mí, haz que encuentre algo", y pensé en una flor o adorno de madera de los desaparecidos retablos. Volví a la iglesia (estaba en la sacristía), miré por los mismos sitios donde había mirado antes..., y encontré en seguida una rosa de madera estofada. Me puse muy contento y bendije a Dios, que me dio aquel consuelo, cuando estaba lleno de preocupación por si estaría o no Jesús contento de mí.
   

 9 Comentaris
   
  Autor tApyvlCaiidmXGU | 02/01/2012
   Comentari And I was just wondernig about that too!
   
  Autor albertpenella | 25/11/2011
   Comentari Gràcies pel reportatge!
   
  Autor Tino | 23/11/2011
   Comentari Este año no he podido asistir a la Festa de la Rosa, pero por el magnífico reportage que habéis puesto en la web, veo que cada año va a mejor, desde Cornellà de Llobregat felicidades a los organizadores y a todos los participantes.
   
  Autor Conxa | 22/11/2011
   Comentari Un any més hem rememorat la travessa de sant Josepmaria sota l'ampar de la Verge del Roser. Aquest any amb una innovació, l'inici de les obres de la restauració de la rectoria, era ben patent el començament de les obres, no vàrem poder visitar el "forn" però esperem poder fer-ho l'any vinent en la celebració del 75è aniversari. I ara fins dissabte 26 a la V Jornada de Camins de Llibertat... amb el tema "El perdó en el cinema"; que ens poguem retrobar el major nombre possible.
   
  Autor Pere Bonet Miret | 21/11/2011
   Comentari Va ser una celebracio estupenda. Els antics cantors de Montserrat li van donar una solemnitat especial. Tambe el reportatge es excelent.
   
  Autor Jose Luis Fernandez | 21/11/2011
   Comentari Un any mes , pero cada vegada un any diferent , gracies per la solemnitat i dignitat de aquestes celebracions
   
  Autor Jordi Pérez | 21/11/2011
   Comentari L'església feia goig, tota neta, els altars amb moltes flors, els ornaments molt dignes, una bona megafonia, les còpies de les partitures dels goigs per seguir el cant,... Molta feina que hem d'agrair a les famílies de Lleida, que any rere any fan possible la festa de la trobada de la rosa.
   
  Autor Luis de Jaureguizar (Bisabuelo) | 21/11/2011
   Comentari Com he sentit no poder assistir, i amb el meu entranyable amic Jaume Poy, el reportatge fantàstic com tot el que organitzen aquests senyors, nos veurem abans de 1012.l
   
  Autor Ignasi Forcada | 21/11/2011
   Comentari Molt bon reportatge que ens recorda el dia esplèndid que vam viure tots !!!! Hi caben molts més: a veure l'any 1012...
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 19 de novembre de 2011
©2011. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612