Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > 20 de Novembre. Festa de la trobada de la rosa.
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
20 de Novembre. Festa de la trobada de la rosa.  Pallerols    
Recordant la data del dia 22 de novembre de 1937, en que sant Josepmaria Escrivà de Balaguer va trobar una rosa de fusta daurada a l'església de Pallerols, volem commemorar aquesta efemèrides celebrant una Missa d'acció de gràcies pels favors que rebem de Jesucrist a través de la seva mare Santa Maria. La missa serà a la una del migdia a l'església de Pallerols.    

inserir comentarisinserir comentaris
Rosa de Rialb, trobada per sant Josepmaria a l'església de Pallerols a la matinada del dia 22 de novembre de 1937. Actualment es conserva a la Seu de la Prelatura a Roma.

Abans de la Santa Missa, a les 10:30 hores, els qui vulguin podrem fer el que va des de Pallerols a la cabana de sant Rafel i tornar a Pallerols per assistir a la Missa d'una. 

Plànol de la ruta que seguirem. (Podeu fer click al damunt per ampliar-lo)

Acabada la Missa, si us porteu el dinar podreu fer-ho per les rodalies de Pallerols. Es pot fer foc si aneu amb molta cura. Porteu-vos aigua, que allà no n'hi ha.

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
Imatge de la ruta
 - Imatge de la ruta
Vista general de la zona.
 - Vista general de la zona.
+ clic per ampliar
Vista general de la Santa Missa celebrada l'any passat a Pallerols, el dia 21 de novembre.
 - Vista general de la Santa Missa celebrada l'any passat a Pallerols, el dia 21 de novembre.
Imatge de la ruta
 - Imatge de la ruta
Pallerols
 - Pallerols
Vista general del assistents a la Missa del 21 de novembre de l'any passat, a la sortida de l'església.
 - Vista general del assistents a la Missa del 21 de novembre de l'any passat, a la sortida de l'església.
 
   

Breu resum històric de la Trobada de la Rosa

La nit del 21 al 22 de novembre de 1937, sant Josepmaria va patir una forta prova, amb molts sofriments interiors, que el portà a suplicar insistentment i amb plors durant tota la nit al Senyor i a la seva Mare, que li donessin una prova de quina era la voluntat de Déu en relació a la seva fugida cap a Andorra.

A la matinada del dia 22, va baixar des del lloc a on dormia ( a la part alta de l'absis de l'església) fins a la nau central, i va trobar una rosa de fusta daurada, que deuria ser del retaule destruït a l'any 1936, o bé la que portava a la ma la imatge de la mare de Déu del Roser que hi havia hagut a l'església, ara cremada i destruïda.

La troballa d'aquesta rosa l'omple de pau ja que és la resposta a la seva confiada i insistent súplica. Constitueix per sant Josepmaria una prova clara de què la voluntat de Déu és que continuí cap a Andorra.

Transcrivim a continuació unes paraules de sant Josepmaria citades per Andrés Vázquez de Prada al seu llibre "El Fundador del Opus Dei", capítol X, paràgraf 6: La Rosa de Rialb, del Tomo II.

"La primera vez que (sant Josepmaria) hizo memoria explícita y por escrito de lo ocurrido en Rialp fue una anotación de los Apuntes íntimos, del 22 de diciembre de 1937". Va escriure sant Josepmaria: "Entonces, con moción interior que coaccionaba mi voluntad, le dije al Señor: "si estás contento de mí, haz que encuentre algo", y pensé en una flor o adorno de madera de los desaparecidos retablos. Volví a la iglesia (estaba en la sacristía), miré por los mismos sitios donde había mirado antes. . . , y encontré en seguida una rosa de madera estofada. Me puse muy contento y bendije a Dios, que me dio aquel consuelo, cuando estaba lleno de preocupación por si estaría o no Jesús contento de mí" (Apuntes n.1439, del 22-XII-1937).

   En una altra ocasió diu sant Josepmaria: "Cuando estaba comido de preocupaciones, ante el dilema de si debía pasar, o no, durante la guerra civil española, de un lado a otro, en medio de aquella persecución, huyendo de los comunistas, viene otra prueba externa: esa rosa de madera. Cosas así: Dios me trata como a un niño desgraciado al que hay que dar pruebas tangibles, pero de modo ordinario". (Meditació del 14-II-64).
   

   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Lleida, 9 de novembre de 2005
©2005. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612