Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > Des de Barcelona a Pallerols
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
Des de Barcelona a Pallerols  Caminades - Ruta 1Caminades - Ruta 2Pallerols    
Vine a Pallerols per a reviure històries que t'emocionaran    

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (7)

imagen1
     
Amb l'estàtua de sant Josepmaria a Sant Julià de Lòria (Andorra)      

Divendres, 17 de febrer, a les 18 h sortim amb cotxe i furgoneta cap a Pallerols amb molta il·lusió per conèixer aquests llocs tan especials per a sant Josepmaria.

Arribem molt de nit per un camí molt fosc, tortuós. La furgoneta s'ha perdut i està al mig del bosc. Ens imaginem la por que tindrien al 1937, sense llanternes ni cotxes que els protegeixin.

Jordi ens espera, ens ha encès el foc i ens dóna les claus de la casa i de l'església.

Vam sopar mentre projectàvem la pel·lícula "Encontrarás Dragones". Quina emoció quan surt Pallerols! Som aquí!! Ens ajuda a conèixer l'ambient de por i odi que es va respirar durant la guerra civil, i el difícil que ho van tenir els fugitius per sobreviure.

Vam dormir pensant en el fred que van passar i la pena que tindria sant Josepmaria de no saber si estava fent el que Déu volia.

Fa un sol radiant, un temps magnífic que ens va acompanyar en aquest dia. Després d'esmorzar, Jordi ens explica la història d'aquells moments, i ens ensenya la rectoria restaurada. Hi ha molts detalls que no sabíem. El que més ens agrada és descobrir on va trobar la rosa, com li va donar la llum aquell matí de novembre del 37.

En acabar ens dirigim a Peramola, veiem el paller des de fora i llegim el fragment de "Entre la noche y la esperanza" que explica el que va passar allà. Continuem fins a la Cova del Corb. Hem arribat! Allà mengem i vam jugar una estona.

En tornar, el sacerdot ens espera. És la primera vegada que està a Pallerols i també està molt emocionat. Després de celebrar la Santa Missa i predicar-nos la meditació, tenim una estona de reflexió. Hem preparat textos del diari d'Antoni Dalmases i altres testimonis. Tot i que fa fred, que bé es resa aquí!

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
A la cabana de Sant Rafael
 - A la cabana de Sant Rafael
   
   
     
Arribant a la casa del Corb
 - Arribant a la casa del Corb
   
   
     
Al darrera, la Roca del Corb
 - Al darrera, la Roca del Corb
   
   
     
Davant la casa del Corb
 - Davant la casa del Corb
   
   
     
A la porta de la casa del Corb
 - A la porta de la casa del Corb
   
   
     
Descansant després de dinar
 - Descansant després de dinar
   
   
     
El ramat de Pere Sala, de Vilaró
 - El ramat de Pere Sala, de Vilaró
   
   
     
A la llar de foc del refugi de Pallerols
 - A la llar de foc del refugi de Pallerols
   
   
     
En el refugi de Pallerols
 - En el refugi de Pallerols
   
   
     
També hi va haver una estona d'estudi
 - També hi va haver una estona d'estudi
   
   
     
De bon matí, vàrem baixar a l'església per a veure com seria la il·luminació a l'hora que sant Josepmaria va trobar la rosa
 - De bon matí, vàrem baixar a l'església per a veure com seria la il·luminació a l'hora que sant Josepmaria va trobar la rosa
   
   
     
La rosa de Pallerols
 - La rosa de Pallerols
   
   
     

Al vespre contem enigmes, històries de por i de riure al voltant de la xemeneia. Mariona ha portat mashmallows per a compartir.

Ens despertàrem aviat i vam baixar a l'església per veure-la il·luminada tal com la va trobar sant Josepmaria el matí del dia 22 de novembre. Impressiona veure que l'única llum que entra per l'única finestra -estreta i allargada- que hi ha a l'església, il·lumina la zona on va trobar la rosa.

Després d'una meditació i missa, vam estudiar una estona, recollim i netegem la casa entre totes i ens anem a la Cabana de Sant Rafel. La costa se'ns fa costeruda, encara que arribem en 30 minuts. Aquí mengem i expliquem històries dels clubs. Lucía ens explica coses de Mèxic. De camí a Pallerols, ens trobem un gran ramat d'ovelles i vam parlar amb el pastor, que es diu Pere Sala i que va resultar ser el nét de Pere Sala, de la propera casa de Vilaró, el mateix que els va protegir i va alimentar durant els vuit dies que el grup de sant Josepmaria va romandre a la zona de Pallerols.

Per tancar el recorregut vam anar a Andorra; vam fer l'oració a l'església de Sant Julià de Lòria on està l'escultura de sant Josepmaria i berenàrem en una cafeteria d'Andorra com van fer els de l'expedició de 1937.

Quina sort haver coincidit amb unes bones amigues i haver dormit a Pallerols!

Segurament sant Josepmaria no s'imaginava que aniria gent de tot el món per visitar i dormir en aquesta casa. Ha estat una experiència molt divertida i una aventura que volem repetir. Tornarem!
   

 7 Comentaris
   
  Autor Tino | 10/03/2017
   Comentari Gracias a estas chicas por los textos que nos explican su vigencia y las bonitas fotografías
   
  Autor Dorinda Soto-Chaves | 10/03/2017
   Comentari Que gratificante y esperanzador el verlas tan contentas y decididas a llegar a Pallerols. Gracias por compartir la experiencia ya que de otra manera nunca podría realizar tan espectacular viaje. Es un regalo de Dios. Encomiendo los frutos espirituales desde Puerto Rico.
   
  Autor Ángela G F | 09/03/2017
   Comentari Que bonito testimonio en grupo, que "envidia" poder participar y cómo agradezco este medio para sentiros cerca de mí y otras personas que solo participamos con entusiasmo "pasivo" pues no puede ser de otra manera. GRACIAS!!! y a continuar.
   
  Autor Bea y Emilio | 08/03/2017
   Comentari ¡Qué fantástico reportaje, chicas!...y cuánta alegría e ilusión se ven en vuestras caras. Habrá un antes y un después de esta visita y os animo a que "arrastréis" allí a vuestras familias y a vuestras amistades. Que no les pueda la pereza. Pallerols está ahí al lado y somos la envidia de nuestros hermanos de otros países por tener la suerte de poder vivir esta experiencia tan al alcance de nuestra mano. ¡Os esperamos otra vez!
   
  Autor Lluis Viñas | 08/03/2017
   Comentari Molt bona experiència. Quina enveja, aquest tipus de caps de setmana recarreguen molt les piles...
I els mashmallows son una porqueria, però jo també n'hagués menjat un parell allà al foc de Pallerols TC!;)
   
  Autor TC | 08/03/2017
   Comentari Gràcies per compartir aquestes experiències, i enhorabona per explicar el sentit tan autèntic que li heu donat a dos dies a Pallerols: esport, espiritualitat, convivència, naturalesa... llàstima dels "mashmallows", que són una autèntica porqueria
   
  Autor Florentino Ysern | 07/03/2017
   Comentari Mercès per aquests meravellosos somriures
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 5 de març de 2017
©2017. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612