Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > Dels cinc continents
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
Dels cinc continents  Caminades - Ruta 1Caminades - Ruta 2    
A Pallerols hi arriben persones de tot el món    

inserir comentarisinserir comentaris

imagen1
     
En el Coll de Mur, a la vista de la Ribalera      

Un grup de professionals que participaven en una trobada internacional han aprofitat una jornada de descans en el seu treball per acostar-se fins a Pallerols i conèixer sobre el terreny part de la ruta que va realitzar sant Josepmaria, l'any 1937, ara que celebrem el 80è aniversari.

Entre els participants, hi havia gent procedent d'Amèrica (Guatemala i Canadà), Àfrica (Costa d'Ivori), Àsia (Filipines i Taiwan), Austràlia i diversos països europeus (Irlanda, Polònia, Itàlia). A més també van arribar persones procedents de diverses poblacions espanyoles com Jaén, Sevilla, Madrid, Girona, Barcelona, ​​Saragossa i Oviedo.

Ks. Adam, de Polònia, va comentar: "M'ha impressionat el bé que ha quedat la reconstrucció, tot a Pallerols està tan ben conservat que dóna gust estar aquí: ajuda molt a resar."

Una part de l'expedició havia sortit a primera hora del matí per celebrar missa a la Ribalera: Fr Salva, que ve de Canadà, ha concelebrat amb Don Fernando, de Madrid. En aquest grup també hi havia gent de Costa d'Ivori, alguns d'Espanya (Valladolid i Barcelona) i un portuguès.

La majoria ha començat el recorregut a Pallerols, on han visitat la rectoria i l'església i s'han aturat per conèixer els detalls de l'expedició de sant Josepmaria, gaudint dels abundants recursos gràfics i bibliografia que ofereix el lloc. Ferran, que arribava des de Jaén, va valorar les il·lustracions i explicacions de la ruta que es mostren a la rectoria: "Ajuden a comprendre les marxes, els perills ... molt completa, brillant".

A l'església, Don Luigi, un sacerdot sicilià, ha pogut celebrar missa per als integrants del grup. Després de la missa, el grup s'ha acostat fins a la Cabana de Sant Rafel. El dia estava ennuvolat i amb núvols baixos que impedien veure el paisatge del voltant però, per contra, transmetien bé la sensació de trobar-se "emboscats".

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
Sortint de Pallerols cap a la Cabana de Sant Rafael
 - Sortint de Pallerols cap a la Cabana de Sant Rafael
   
   
     
A la Cabana de Sant Rafael
 - A la Cabana de Sant Rafael
   
   
     
Arribant a la Casa del Corb
 - Arribant a la Casa del Corb
   
   
     
Baixant de la Casa del Corb
 - Baixant de la Casa del Corb
   
   
     
Missa a la Ribalera
 - Missa a la Ribalera
   
   
     
Un pas aeri, sense cap perill, abans d'arribar a la Casa del Corb
 - Un pas aeri, sense cap perill, abans d'arribar a la Casa del Corb
   
   
     

Fr. Erwin, de Filipines, va gaudir amb el passeig fins a la Cabana; li va semblar "molt fàcil de seguir, amb aquestes senyals blaves i grogues, molt clares, no és esgotador, és molt suau". I, davant la feina que ha de suposar l'organització i cura de la ruta, la rectoria i l'església, va afegir un comentari per animar els voluntaris, "que no deixin de col·laborar".

Des Pallerols, s'han desplaçat a Peramola per iniciar l'ascens a la Roca del Corb; en aquest moment, el temps ha aclarit i, durant el dinar que han pres davant de la Casa del Corb, han pogut contemplar l'entorn: els boscos de la Baronia de Rialb i, poc després, les parets d'Aubenç.

Felipe, que ha vingut des de Pamplona també comentava la senyalització de la ruta: "al principi pensava que eren excessives ... després em vaig adonar de la comoditat que tenir-les tan a la vista; s'agraeix aquest esforç de manteniment".

Han culminat l'etapa a la tarda -malgrat el temps que amenaçava tempesta- aconseguint la Ribalera, amb l'emoció d'haver recorregut uns llocs d'especial significat en la vida de sant Josepmaria i -per als que han vingut des de més lluny- l'esperança de poder visitar-los de nou i completar la ruta que han començat.
   

   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 14 de setembre de 2017
©2017. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612