Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > Trobada a Pallerols amb sacerdots de l’Arxiprestat de l’Urgell Mitjà
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
Trobada a Pallerols amb sacerdots de l’Arxiprestat de l’Urgell Mitjà      
Celebrant la festa de Sant Pere i Sant Pau    

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (6)

imagen1
     
Els sacerdots de l’Arxiprestat de l’Urgell Mitjà a la porta de l’església de Pallerols      

Mn. Jaume Mayoral, Rector d'Agramunt i Ribera del Sió, ens fa un resum de la Trobada de sacerdots de l'Arxiprestat de l'Urgell Mitjà.

El dilluns 29 de juny, tot celebrant la festa litúrgica de Sant Pere i Sant Pau, els preveres que formen l'Arxiprestat de l'Urgell Mitjà van realitzar la trobada de final de curs, i també la primera des del confinament per motiu del Covid-19. Aquest any amb una sortida a Pallerols de Rialb, on van ser rebuts pel Sr. Ramon Camats -en nom dels "Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra"- que va fer de guia per explicar una mica la història de sant Josepmaria Escrivà i el seu pas per Pallerols.

Abans de començar la visita els preveres van fer la pregària de l'Hora Menor a l'església de Sant Esteve, una pregària on van demanar la intercessió de Sant Pere i Sant Pau, així com de la Mare de Déu del Roser que es venera en aquesta església romànica del segle X, amb modificacions de segles posteriors. Tot seguit, van fer un recorregut per l'església recordant els llocs per on va passar sant Josepmaria els dies que va ser a Pallerols, al novembre de 1937, en uns moments difícils humanament i espiritualment, per la situació de la guerra que es vivia.

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
Ramon Camats durant l'explicació dins l'església de Pallerols
 - Ramon Camats durant l'explicació dins l'església de Pallerols
   
   
     
Visionant el vídeo "El pas dels Pirineus"
 - Visionant el vídeo
   
   
     
Davant l'església de Pallerols. Al fons, la casa de l'Ampurdanès
 - Davant l'església de Pallerols. Al fons, la casa de l'Ampurdanès
   
   
     

Després feren una visita a la Rectoria, ara transformada en un lloc d'acollida i espiritualitat, per a moltes persones vingudes d'arreu del món -l'any passat van visitar Pallerols, uns 85 grups vinguts de tot el món, amb un total de 1.228 persones, la majoria gent jove i moltes famílies-. A la Sala d'audiovisuals es va projectar "El Pas dels Pirineus" un vídeo d'uns 20 minuts que narra l'aventura de sant Josepmaria en el seu viatge d'evasió cap a Andorra a través dels Pirineus, a la tardor de l'any 1937; una història plena de dificultats, incerteses, però sobre tot de confiança i fe en Déu.

Tot seguit i a la mateixa sala va tenir lloc una mica d'intercanvi de les vivències dels preveres en aquests dies de pandèmia, com ha estat pels sacerdots i per les comunitats que acompanyen. També l'Arxiprest Mn. Balagué va informar d'algunes notícies d'àmbit diocesà, i després d'una roda d'intervencions on es va apuntar la possibilitat de fer alguna activitat formativa de catequistes de la zona en aquest lloc, es va retornar fins a Ponts per fer compartir el dinar i celebrar el sant de Mn. Pere Morales.

Un dia ben viscut per arrelar l'amistat i el treball pastoral i espiritual del petit grupet de preveres que atenen la zona de l'Urgell Mitjà.
   

 6 Comentaris
   
  Autor Jordi | 01/07/2020
   Comentari Mn. Jaume, ja sabeu que Pallerols està obert a tot el món i en especial a les labors apostòliques del bisbat d'Urgell, on territorialment està ubicat.
Us esperem com més vegades millor.
   
  Autor Geraldo Morujão (Viseu –Portugal) | 30/06/2020
   Comentari En hora buena !
   
  Autor Mn. Jaume, Rector d'Agramunt | 30/06/2020
   Comentari Crec que tenim a Pallerols un bon lloc per acompanyar i viure una joiosa espiritualitat, des d'un testimoni d'entrega i vida com és el de Sant Josepmaria Escrivà.
Cal dir que és un recurs de l'ESGLÉSIA que hem de tenir ben present. Un lloc on natura, espiritualitat i evangelització, en una paraula "Laudato si", van de bracet.
Gràcies als "Amics de Pallerols" per fer-ho sentir ben nostre. No cal dir que repetirem experiència.
Que la Mare de Déu del Roser ens doni la seva llum i la seva presència en el camí de la vida !!!
   
  Autor María Francisca Coma | 30/06/2020
   Comentari A ver si el año que viene, logran volver.
Yo he estado varias veces y cada vez me gusta más.
   
  Autor María Francisca Coma | 30/06/2020
   Comentari Qué alegría que hayan podido estar en Pallerols y recordar el paso de los Pirineos de San Josemaría y sus acompañantes. El paisaje es precioso. Los recuerdos más y el agradecimiento a la Santísima Virgen lo más deseado.
   
  Autor Florentino | 30/06/2020
   Comentari Ja es veu que el pas de sant Josepmaria ha estat i és fecund. Que sigui molta la gent que seguint les seves empremtes trobi la rosa que doni seguretat i llum en el seu camí
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 29 de juny de 2020
©2020. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612