Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
Club Rumbau a Pallerols

El Club Rumbau visita Pallerols i la muntanya que porta el seu nom


El 14 de maig passat, un grup de 10 sòcies i monitores del club Rumbau vam sortir des de L'Hospitalet de Llobregat direcció Pallerols. L'objectiu: recórrer una petita part del camí que sant Josepmaria Escrivà havia fet anys enrere fugint de la persecució religiosa durant la Guerra Civil espanyola.

 

El viatge fins allà fou entretingut, combinant  moments de música i de comentar el que anàvem a fer amb l'ajuda del llibre de "El pas dels Pirineus" i "Travessant la nit". La primera parada del viatge va ser al Roc de Rumbau (al costat de Peramola), d'on surt el nom de la nostra Associació. En arribar a Peramola vam buscar el paller on sant Josepmaria i els seus acompanyants passaren una nit, abans d'iniciar la forta caminada que els esperava a través dels Pirineus. Tot seguit ens vam dirigir a l'església de Pallerols. La vam poder visitar per dins, recordant tot el que havia ocorregut allà anys enrere.

 

Després de deixar les nostres peticions a la Mare de Déu vam començar la primera de les dues excursions que realitzaríem. Ens vam dirigir cap a la Cabana de Sant Rafel, seguint les senyalitzacions blaves i grogues que ens van guiar durant tot el camí. D'allà vam continuar fins a la Bassa i de nou a Pallerols. Va ser una ruta circular on ens vam poder fer càrrec de com els fugitius quedaven ben amagats per l'espessor del bosc.

En tornar a Pallerols, va arribar en Jordi Piferrer que ens donà les claus del refugi i ens ensenyà la rectoria i la part on va passar la nit sant Josepmaria. Vam poder visitar també l'exposició i ens van explicar les diferents rutes que els fugitius feien per passar a Andorra. A la nit, després d'acomodar-nos al refugi i de fer un concurs de pizzes casolanes, vam veure la pel·lícula "Encontrarás Dragones" per acabar d'ambientar-nos. La pel·lícula explica, entre altres coses, la fugida de sant Josepmaria a través dels Pirineus.

 

L'endemà, 15 de maig, després de sentir la Santa Missa a Ponts vam tornar a Peramola per iniciar un altre tros del recorregut: la casa del Corb. En arribar vam celebrar-ho amb uns bons ous ferrats fets al càmping gas que portàvem amb nosaltres. La tornada la vam fer per un altre camí que no coneixíem, i tot buscant els cotxes ens vam perdre pel bosc. Tot i així, al cap d'una bona estona i de donar diverses voltes, vam arribar a l'inici de l'excursió on havíem deixat els cotxes.

 

D'allà vam tornar a Pallerols per recollir-ho tot, acomiadar-nos de la Mare de Déu i tornar cap a L'Hospitalet després de passar un cap de setmana inoblidable! Tota una experiència que de ben segur repetirem aviat.
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612