Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
De Madrid a Pallerols
Des del riu de Valldarques a Fenollet

Un dels expedicionaris vinguts de Madrid ens explica l'aventura dels tres dies passats al Pas dels Pirineus.

De l'1 al 3 de maig un grup de famílies de Madrid, de diversos col·legis (Los Olmos, Tablas-Valverde i Tajamar), juntament amb alguns amics del grup Cine Fòrum, han gaudit revivint una part de la història del Pas dels Pirineus que va fer sant Josepmaria Escrivà l'any 1937. Tot plegat gràcies als treballs i consells de l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.

En total fórem 37 persones: 10 nens, de 2 a 14 anys, i la resta matrimonis i joves de vint, trenta, quaranta, i més anys. També ens acompanyà un sacerdot, Mn. Eduard.

Els fets històrics de la Rectoria de Pallerols són emocionants. Ramon, amb les seves explicacions i detalls, ens va situar en context i ens va fer reviure la història de la rosa de Rialb, del 22 de novembre de 1937.

En acabar, el dia 3 de maig, ens envaeix aquesta sensació indescriptible d'eufòria, alegria, satisfacció, emoció, ... que passa a formar part del record d'aquest tres dies de vivència que van començar al Pilar de Zaragoza, després la visita a Pallerols amb explicacions de la història allà viscuda fa llargs anys enrere, i la caminada d'una de les etapes del camí, des de Les Masies de Nargó fins a Fenollet. Com a colofó ​​del pla, l'últim dia vam visitar Torreciudad ja de tornada a Madrid.

 

El segon dia de la nostra estada a Pallerols, tinguérem meditació i missa a l'església. A continuació férem un tram del camí que comença al pont del Codó, sobre el riu de Valldarques, i acaba a Fenollet.

El nostre ànim en aquest tram del camí està molt alt i així ho podeu veure en alguna de les fotos que s'adjunten. Aviat comença la pujada a través d'una pista que ens fa escalfar motors i eliminar calories. En una hora arribem a l'ermita de Sant Jaume i comença tot seguit un sender i la pluja que ens agafa a meitat de camí. No decau l'ànim encara que ja hem començat a viure la cruesa de l'etapa que en tres hores ens porta fins a Fenollet, amb un final d'etapa esplèndid a la casa rural: quins macarrons! A la tarda cau una gran tempesta i descansem a Fenollet fins a poder tornar als hostals de la zona on ens hem repartit, ja que no cabem tots en un de sol.

A la nit encara ens espera una petita sortida nocturna des de Pallerols fins a la cabana de Sant Rafael. Dificultat baixa i possibilitat de pèrdua nul·la gràcies a les marques fluorescents del camí. Una altra emoció que vam sumar a aquesta escapada.

Tots estem molt animats a tornar el proper any, en les mateixes dates, per fer l'últim tram del camí fins arribar a Andorra.

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612