Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
Voluntaris a la Ribalera
Anem perfeccionant la ruta Pallerols-Andorra

Com cada segon dissabte de mes, el passat 11 de gener de 2020 un grup de 8 voluntaris anàrem a fer treballs en el Camí d'Andorra. Foren treballs de recerca i per això hi anàrem poca gent, en total 8 persones.

Ens dividírem en dos grups: Un grup anà a l'església de Pallerols per a investigar aspectes de l'antiga església romànica i la seva ampliació l'any 1793. L'altre grup anà a la zona de la Ribalera per a descobrir un antic camí més d'acord amb els escrits històrics que tenim.

Inicialment havíem traçat la ruta passant per la casa de Santpou perquè pensàvem fer-hi un refugi, però com que la casa està en molt mal estat hem deixat aquest projecte i seguim un camí més antic que deixa a l'esquerra la casa de Santpou, tal com diuen alguns escrits dels expedicionaris de l'any 1937.

El grup 1 el formaren: Daniel Fité, historiador, Mn. Xavier Pont, arquitecte i historiador, i Ramon Camats, enginyer de telecomunicacions. Malauradament no disposem de fotografies dels treballs d'aquest grup, ja que es van dedicar a treballar de valent. No obstant en acabar les investigacions farem una publicació amb els resultats obtinguts.

El grup 2 el formaren: Josep Boix, amo de Juncàs i expert d'aquests camins que són de la seva propietat, Octavio Rico, Jordi Pérez, José Juan Crespo i Jordi Piferrer, tots ells amb sobrada experiència en descobrir i senyalitzar rutes de muntanya.

Adjuntem un mapa de la nova variant i algunes fotos d'aquest segon grup. Hem d'advertir que l'Octavio no hi surt perquè és el que fa les fotos.

En el mapa que adjuntem es pot veure en vermell el camí que seguim actualment (que quedarà com a variant senyalitzat amb rodones grogues sobre el terreny). En punts blaus es mostra el nou camí, que permet estalviar una mitja hora, i que senyalitzarem sobre el terreny amb els colors blau i groc del Camí d'Andorra.

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612