Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
Voluntaris en el Camí d'Andorra, febrer de 2020
Hem rectificat un tram del Camí d'Andorra, a la zona de Juncàs a Santpou

El dissabte 8 de febrer un grup de 13 persones vàrem fer treballs de desbrossament, pintura i senyalització vertical a la zona de Juncàs i Ribalera, del Camí d'Andorra.

Es tractava de recuperar el camí tradicional per anar des de Juncàs a Santpou i la Ribalera. Amb aquest nou camí escurcem més de mitja hora la ruta que va des del Torrent de les Caubes a la Ribalera, seguint a més un camí tradicional.

Aquest nou camí està format per dos trams: tram inferior i tram superior. En cada un dels dos trams hi treballà un equip diferent:

Equip 1: Jordi Pérez, Ramon Bosch, Eusebio Garcia i Josep Mª Vila, en treballs de desbrossament i pintura en el Tram inferior del camí.

Equip 2: Octavio Rico, JJ. Crespo, Paco Penella i Daniel Macià, en treballs de desbrossament i pinturaen el Tram superior del camí.

Equip 3: Ramon Camats, Pepe Martínez, Manel Salud i Mn. Xavier Pont, en treballs de col·locació de 4 pals (nos. 16, 21, 22 i 48 amb els rètols corresponents) i neteja dels rètols nº 17.

Jordi Piferrer feu tasques de supervisió i assistència.

A les fotografies que s'adjunten es poden veure alguns dels treballs realitzats: col·locació de pals i rètols de l'equip 3, i components de l'equip 2. Malauradament l'equip 1 no va fer fotografies, ja que estaven tan absorts en els treballs que se'n van oblidar.

A les 10:00 en punt ens trobàrem a la Casa del Pont, de Peramola, d'on sortírem carregats amb els materials corresponents: 2 desbrossadores, 6 tisores, 2 motosserres, 2 parpalines, ciment, aigua, 2 equips de pintura amb els colors blau i groc, pinzells, aigua ras, draps, guants, claus, etc.

Poguérem disposar de 4 cotxes tot terreny necessaris per a desplaçar-nos per les pistes i camins de muntanya de la zona de Juncàs. Un dels cotxes fou del Josep Finestres, de Cal Toà (Hostal del Llac), de Coll de Nargó, que col·labora habitualment amb nosaltres. Fou en aquest hostal on a les 15:20, acabats els treballs, vam fer un bon dinar.

A les 18:00 arribàrem a Pallerols on tinguérem missa, que celebrà Mn. Xavier Pont.

Un pla de treball i de descans molt recomanable per a què t'hi apuntis cada segon dissabte de mes. La propera sortida serà el 14 de març. No t'ho perdis!

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612