Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Blog del Caminant > Benvinguts al “Blog del caminant”
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
Blog del Caminant    
 

Jordi Piferrer

A través d’aquest Blog, tots els caminants podran intercanviar les seves experiències i exposar els seus criteris i suggeriments sobre aspectes relacionats amb el Camí de Pallerols a Andorra.

Coordinarà el Blog: Jordi Piferrer *


Tots els relats, es visualitzen per ordre Cronològic .

També es poden veure segons els apartats:
Caminades , Expedicions d'evasió , Expedició de 1937 , Cultura, festes i tradicions .


 
15 de desembre de 2007
Benvinguts al “Blog del caminant”   

Amics del Camí d’Andorra,

Avui 15 de desembre de 2007, coincidint amb l’edició d’una nova web,  tinc l’honor d’iniciar aquest “blog del caminant” que com el nom indica serà un instrument de comunicació entre tots els qui caminem i estimem el “Camí d’Andorra”.

Al llarg d’aquest camí ens trobarem amb moltes coses que seran motiu de reflexió i de diàleg: El propi camí, amb la seva descripció i experiències durant les caminades, els costums i les festes dels llocs per on passem, l’art i la cultura que anirem descobrint al caminar, les persones que ens trobarem… la història dels nostres avantpassats, històries de moltes expedicions d’evasió, la història de l’expedició de l’any 1937, els guies de les expedicions… i moltes més coses relacionades amb la geografia, la cultura i la història d’aquest camí.

Tots esteu convidats a participar activament en l’aportació de dades i comentaris que enriquiran els nostres coneixements.

És la meva intenció que cada 15 dies poguem tractar algun tema específic relacionat amb el camí.

Com sabeu, el passat dia 1 de desembre, vam tenir una taula rodona a Peramola per parlar de camins de llibertat a través dels Pirineus. Tots els ponents i les autoritats assistents a l’acte van coincidir en que és necessari i urgent donar un fort impuls, recuperar i protegir els camins tradicionals i històrics. Si recuperem els camins, com deia un dels ponents, recuperem la  vida del poble, ja que els camins són com les artèries del cos humà per on circula la sang que dona vida a tot el cos. Si recuperem els camins recuperem el nostre entorn geogràfic i cultural, recuperarem les nostres tradicions i la nostra història i col·laborem activament a la recuperació del nostre país.

Vull acabar citant unes paraules de Jordi Pasques, llegides a la taula rodona de Peramola:

“Hem pogut constatar com el caminar i els camins viuen un altre cop una renaixença profitosa, com si es tractés de tornar a fullejar un llibre vell llegit en la jovenesa i retrobar-hi imatges i virtuts, essències i esperances, moments de vida.”

Amb aquest desig de renaixença per als camins i sobretot per a cada un de nosaltres aprofito per desitjar-vos, a tots els amics del Camí d’Andorra, unes ¡Bones Festes de Nadal!


Jordi Piferrer i Deu

inserir comentarisinserir comentaris
   
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible

 
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.
   
     
  Comentari s
   
   Autor Lluís Pifarré Clapés | 17/05/2009 23:14:56
   Comentari Es essencial obrir camins i viaranys històrics que són camins de llibertat perquè siguint transitats per ser humans que valorant la llibertat com un dels grans regals de Déu, desitgen incrementar aquest sentiment a l`entorn d`aquests paratges plens de lluminositat i de records inolvidables. Anim Jordi, ets un crak
   
   Autor Ignasi Fabregat | 21/12/2007 10:48:16
   Comentari Ja s'ha fet molta feina, però calia un impuls d'aquestes característiques.
Celebro la nova web i el blog.
Que tingueu tot un bon Nadal !!
   
   Autor Vicenç Font Boix | 19/12/2007 17:17:56
   Comentari Aixó es diu feina ben feta. M'agrada molt. Felicitats
   
   Autor Florentí Ysern | 19/12/2007 15:47:03
   Comentari Felicitats per aquest nou pas endavant en els treballs de fer universal aquest Camí.
   
   Autor Conxa | 19/12/2007 15:40:11
   Comentari Enhorabona per la nova web i per aquest espai que de ben segur serà molt profitòs. Certament el dies 1-2 desembre van ser inolvidables, ens vàrem aplegar molta gent i us convido a que, si més no en el proper aniversari repetim l experiència i us animeu aquells que no hi vàreu anar. Bones Festes Nadalenques!
   
   Autor Goyo Romera | 19/12/2007 13:09:53
   Comentari Aquest camí -que no ha fet mes que començar-, de segur que a tots els que em tingut la sort de començar-lo a trepitjar, ens portarà molt mes enllà del que en un principi havíem somniat. Gràcies als que heu fet possible recórrer-lo.
   
   Autor Joan Artigues | 19/12/2007 10:13:54
   Comentari Una web molt interesant que permetrà reseguir tot el camí amb absoluta seguretat. Moltes gràcies pel vostre treball!
   
   Autor Julián Pérez | 18/12/2007 18:33:02
   Comentari Espero que este año que va entrar pueda realizar algún tramo más que este camino tan interesante.
   
   Autor Isidor Ramos | 17/12/2007 14:34:17
   Comentari Felicitats per la nova web i per aquest espai de diàleg. Segur que motivarà a molts a caminar per aquest magnífic cami.
   
 
     
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612