Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > 15 anys de l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
15 anys de l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra  HistòriaVoluntarisPallerols    
Necessitem Voluntaris i Amics de Pallerols    

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (17)

imagen1
     
A la Borda de Conorbau el dia 12.04.2003. Al fons la Collada de la Torre i Andorra. Són: Jaume Arnau, Octavio Rico, Josep Antoni Navés, Jordi Piferrer, Jaume Prenafeta, Jaume Catalan, Jordi Miralbell i Ignasi Forcada. Tira la foto Ramon Bosch      

 

El 12 d'abril es compliran 15 anys de l'inici de l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.

En aquell dia, un grup d'amics férem una excursió per descobrir la zona del Baridà (la casa amb les seves bordes) per on l'expedició en la que hi anava sant Josepmaria Escrivà passà el dia 30 de novembre de 1937.

A partir d'aquest dia vàrem organitzar més sortides, acompanyats de persones del territori, per descobrir els camins, desbrossar-los i senyalitzar-los.

Així es fou formant un grup de treball fins a constituir l'actual Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, que actualment ja compte amb milers de simpatitzants de tot el món.

 

L'acta d'aquell dia, que es conserva als nostres arxius, diu així:

 

Assistents: Jordi Miralbell, Jordi Pérez, Jaume Arnau, Octavio Rico, Ignasi Forcada, Jaume Prenafeta, Ramon Bosch, Jaume Catalan, Josep Antoni Navés i Jordi Piferrer.

 

1.   Anàrem a la Borda de Conorbau -també anomenada Bordeta "espatllada" de Baridà- on sant Josepmaria va descansar el dia 30 de novembre de 1937. Sortírem de Noves de Segre a les 11,45 del matí i arribàrem a la casa de Baridà a les 13,15. Després continuarem fins a la Borda de Conorbau a on arribàrem a les 14,15. A les 16,45 estàvem de tornada a Noves de Segre, on hi dinàrem.

2.   Jordi Miralbell va descobrir les runes de la Borda de Conorbau, on sant Josepmaria hi va descansar el dia 30 de novembre de 1937, de manera que la tenim ben localitzada.

3.   Segons els germans Jesús i Francesc Bentanachs -antics amos de Baridà i que ara viuen a Noves de Segre- els Cortals de Baridà estan formats bàsicament per tres construccions: a la part més baixa, la casa de Baridà; una mica més amunt, la Bordeta de Baridà; i encara més amunt, la Bordeta "espatllada" de Baridà o Borda de Conorbau. Des d'aquí es veu La Seu d'Urgell i la casa de Conorbau, que també era dels de Baridà.

4.   Després de dinar, baixàrem cap a Pallerols, visitàrem l'Església i la Rectoria, i es va constituir el primer grup de treball que seria l'inici de l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
Els iniciadors de l’Associació a la casa de Baridà: Jaume Catalan, Jordi Miralbell, Jordi Piferrer, Josep Antoni Navés, Ignasi Forcada, Jaume Prenafeta, Jordi Pérez, Jaume Arnau i Octavio Rico. Tira la foto Ramon Bosch
 - Els iniciadors de l’Associació a la casa de Baridà: Jaume Catalan, Jordi Miralbell, Jordi Piferrer, Josep Antoni Navés, Ignasi Forcada, Jaume Prenafeta, Jordi Pérez, Jaume Arnau i Octavio Rico. Tira la foto Ramon Bosch
   
   
     
El grup finalitzà aquesta primera reunió a l'església de Pallerols. Falta Ramon Bosch, que tira la foto
 - El grup finalitzà aquesta primera reunió a l'església de Pallerols. Falta Ramon Bosch, que tira la foto
   
   
     

 

- Animem a molta gent que us feu Amics de Pallerols, Socis i Voluntaris, ja que són moltes les activitats a realitzar i necessitem més col·laboradors.

 
   

 17 Comentaris
   
  Autor ATC | 17/04/2018
   Comentari Muchas felicidades a este grupo pionero. No conozco a Ramon Bosch, pero debe ser una gran persona por mantenerse siempre en segundo plano.
   
  Autor Daniel | 11/04/2018
   Comentari Moltes felicitats a tots pel vostra treball en donar ha conèixer el Itinerari que va fer el nostra Pare. GRACIES.
Muchas felcidades a todos por el trabajo que habeis hecho para dar ha conocer el Itinerario que hizo nuestro Padre. Gracias
   
  Autor JOSE MARIA LOPEZ CALLAO | 11/04/2018
   Comentari Un recuerdo especialíssssimo a Ignacio Forcada
   
  Autor José Antonio García-Prieto | 11/04/2018
   Comentari Me uno a las felicitaciones de todos, por la iniciativa de poner en marcha ese proyecto, y por los frutos alcanzados.Y pido al Señor que el recuerdo vivo de ese "Paso de los Pirineos" que realizó san Josemaría, siga dando muchos frutos espirituales. ¡¡ FELICITATS !!
   
  Autor Víctor Sánchez | 10/04/2018
   Comentari La mes sincera enhorabona per aquests 15 anys donant fruit! Desde Madrid us animem molt a continuar amb l' empeny dels primers!
   
  Autor Conxa | 10/04/2018
   Comentari Poder són pocs anys des d'aquella primera vegada. Jo, solament puc donar les gràcies a les persones que em van convidar a participar en aquesta iniciativa.
   
  Autor Lluís R.A. | 10/04/2018
   Comentari La expresión "tira la foto Ramon Bosch" repetida dos veces no me parece literariamente muy correcta.
   
  Autor xavier C | 10/04/2018
   Comentari Moltes felicitats per la iniciativa!!
   
  Autor CONCHITA A | 10/04/2018
   Comentari Felicidades por el magnífico trabajo que habéis hecho en esto años y muchas gracias.
   
  Autor PJ | 24/04/2014
   Comentari Los habituales del camino, os agradecemos muchisimo vuestro trabajo de limpieza y marcaje.
En concreto, a ese tramo le hacia mucha falta hacerle "chapa y pintura"....
   
  Autor Jordi P | 22/04/2014
   Comentari Seguint el consell d'en Josep desitgem que molts voluntaris s'apuntin per desbrossar i senyalitzar el camí. Hi ha bastant de gent que ho fa: els de Girona, la part final; els de Lleida la part inicial; l'Albert i els seus fills Aubenç, però queda un zona del mig que està sense voluntaris, tot i que el Josep i la Yvonne, amb l'Ignasi i els seus fills hi van treballar de valent. Ànims que ho podem fer!
   
  Autor Jordi Pérez | 22/04/2014
   Comentari Serà bonic recordar els inicis, amb els viatges de Juan Jiménez Vargas, el matrimoni Rossinyol de Manresa, Mn. Lluís Raventós de Lleida, etc. Gràcies a tots,
   
  Autor josep | 21/04/2014
   Comentari molt maco tot aixo, pro si no feu res per mantindrà els camins en condicions transitables en pocs anys no parlarem d'aniversaris, si mes no de clausures oi que no queda be, es clausura el cami de pallerols per falta de neteja
   
  Autor Geraldo Morujão (Viseu - Portugal) | 21/04/2014
   Comentari En hora Buena!
   
  Autor Jordi P | 21/04/2014
   Comentari La Mercè Betriu, de Lleida, felicita als iniciadors de l'Associació. Però la veritat és que abans d'aquesta caminada del dia 12 d'abril de 2003 molta altra gent va dedicar temps i esforços.
I tot seguit molts altres, entre ells la Mercè Betriu, Conxa Blasco, Noeli Mas, Paco Penella, Toni Cucurull, Josep Maria Vila, i un llarg etc de gent de Lleida, d'Igualada, Girona i Barcelona. En l'apartat del Blog del Caminant pensem transcriure cada mes una mica d'història de l'Associació.
   
  Autor Mercè B. | 21/04/2014
   Comentari Realment una meravella ser testimoni any rera any del treball de tantes persones que fan possible aquest projecte.
Felicitats als iniciadors, que la seva tasca sigui exemple a seguir per les futures generacions.
   
  Autor AGF (Barcelona - España) | 21/04/2014
   Comentari ¡Feliz Pascua de Resurrección! Por ponerme al corriente de las noticias que tanto me alegran y animan. Encomiendo estas iniciativas, ayuda a conocer mejor un aspecto de la Historia de la Obra, qué bien lo estáis haciendo. Gracias y ánimo.
AGF/.
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 12 d'abril de 2018
©2018. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612