Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > De Filipines i Estats Units a la ''Ruta mariana de sant Josepmaria''
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
De Filipines i Estats Units a la ''Ruta mariana de sant Josepmaria''  HistòriaPallerols    
Hem inaugurat la "Ruta mariana de sant Josepmaria"    

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (4)

imagen1
     
El grup a Pallerols      

Els dies 26, 27 i 28 d'octubre de 2017, un grup de peregrins filipins va seguir el camí que feu sant Josepmaria a la tardor de 1937: Barcelona, Pallerols, Andorra i Lourdes. Acabaren la peregrinació visitant també Torreciudad, un santuari marià prop de Barbastro (Huesca) molt lligat a la vida de sant Josepmaria.

Van seguir així una sèrie de santuaris i ermites marianes de fort impacte en la vida de sant Josepmaria. A aquesta ruta la denominem: "Ruta mariana de sant Josepmaria". A Catalunya: La Mercè, Montserrat i Pallerols; a Andorra, Meritxell; a França, Lourdes; i a Huesca, Torreciudad.

Van coordinar la peregrinació: des de Barcelona, Ignasi Forcada i Teo González; i des de Filipines, Jess Estanislao. El grup de peregrins filipins, que serien com els exploradors per experimentar la viabilitat d'aquesta ruta, foren: Dr. Melvin i Marissa Saludes, que van venir de West Virginia, USA; Atty. Bodeck i Geraldine Fernando, que van arribar de les Filipines.

El dia 26 d'octubre van començar el peregrinatge visitant la Mare de Déu de la Mercè, a Barcelona. En aquesta ocasió no pujaren a Montserrat, sinó que anaren directament a Pallerols que van veure detingudament, tant l'església com la nova rectoria. A continuació, van caminar fins a la Cabana de Sant Rafel, un recorregut d'una hora que els permeté experimentar les dificultats que sant Josepmaria i el grup que l'acompanyava van haver de patir en el seu camí cap a la llibertat.

Durant tot el recorregut des de Barcelona a Pallerols, i el tram de camí a peu fins la cabana, els va permetre resar les quatre parts del Rosari, tot considerant el favor especial que la Mare de Déu va fer a sant Josepmaria a Pallerols.

De Pallerols anaren a Fenollet i després d'un curt descans continuaren cap Andorra, on pogueren visitar en primer lloc l'oratori de la Mare de Déu de Canòlich que s'ha aixecat al costat dels Prats del Gastó, molt a prop del lloc on sant Josepmaria i el seu grup van creuar la frontera andorrana.

Seguidament anaren a l'església de Sant Julià de Lòria on van venerar la imatge de sant Josepmaria, assistint a continuació a la missa vespertina.

El matí del dia 27, Jordi Piferrer els va fer de guia a Andorra, visitant els llocs on sojornà sant Josepmaria els 9 dies que va estar en el Principat. Visitaren Escaldes i Andorra la Vella, on llegiren els escrits històrics d'aquells dies de 1937.

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
Estància on sant Josepmaria va passar la dolorosa nit del 21 al 22 de novembre de 1937
 - Estància on sant Josepmaria va passar la dolorosa nit del 21 al 22 de novembre de 1937
   
   
     
Imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols
 - Imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols
   
   
     
Relat escrit per sant Josepmaria sobre la trobada de la rosa
 - Relat escrit per sant Josepmaria sobre la trobada de la rosa
   
   
     
El grup de filipins i acompanyants a Andorra la Vella, en el mateix lloc on el grup de sant Josepmaria es va fer la foto el dia 3 de desembre de 1937
 - El grup de filipins i acompanyants a Andorra la Vella, en el mateix lloc on el grup de sant Josepmaria es va fer la foto el dia 3 de desembre de 1937
   
   
     
A la gruta de Lourdes
 - A la gruta de Lourdes
   
   
     
La Mare de Déu de Lourdes
 - La Mare de Déu de Lourdes
   
   
     
El grup de filipins a l’explanada de Torreciudad
 - El grup de filipins a l’explanada de Torreciudad
   
   
     
El mateix grup a Torreciudad
 - El mateix grup a Torreciudad
   
   
     
L’antiga ermita de Torreciudad
 - L’antiga ermita de Torreciudad
   
   
     

A la tarda del mateix dia 27, sortiren cap a Lourdes, on arribaren a temps per participar en la processó del Rosari, on els pelegrins van quedar ben xops per la forta pluja que va caure aquella tarda.

L'endemà, dia 28, sortiren de bon matí cap a Torreciutat, on el grup va ser rebut amb un vídeo de presentació, en anglès. Van apreciar i veure a sant Josepmaria parlar amb passió i convicció sobre l'interès i l'amor maternal de la Mare de Déu. Tots van voler aprofitar per rebre el sagrament de la reconciliació. Després van assistir a missa i van recórrer l'explanada i el Santuari, admirant detingudament el retaule. També resaren el Rosari als diferents llocs on hi son representats els misteris.

En el camí de tornada a Barcelona van tenir temps per resar altres parts del Rosari i llegir alguns escrits de sant Josepmaria. Tot plegat va fer que aquest peregrinatge tingués un caràcter d'aprofundiment espiritual, amb un increment de la devoció a la Mare de Déu i un agraïment al missatge transmès per sant Josepmaria.

Al llarg d'aquests pocs dies, les moltes hores de convivència, van facilitar la amistat entre els components del grup. Tots estan decidits a ajudar perquè arribin molts més grups de Filipines i d'Estats Units, seguint el mateix itinerari que ells han fet aquests dies: la "Ruta mariana de sant Josepmaria".
   

 4 Comentaris
   
  Autor Mossen Joan Portavella | 14/12/2017
   Comentari Vale la pena promover este Camino de San Josemaria! Ojla sean miles los que vayan!
   
  Autor Tino | 13/12/2017
   Comentari Veo en este pequeño grupo la punta del iciberg para que esta bonita ruta la hagan en el futuro muchos filipinos y norte americanos.
Genial!!!
   
  Autor Jose Luis Fernandez | 13/12/2017
   Comentari Una pequeño detalle de una gran proyección internacional.
Es la primera foto que veo de la estancia donde pasan la noche del 21 noviembre
Muchas gracias
   
  Autor Igasi Forcada | 13/12/2017
   Comentari Unos días llenos de sentido y de afecto entre nosotros. Vale la pena que venga mucha gente y haga lo mismo o algo parecido.
¡Muy buen reportaje!
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 13 de desembre de 2017
©2017. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612