Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > De Vigo a Pallerols i Andorra
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
De Vigo a Pallerols i Andorra  Caminadas - La Totalitat de la ruta    

Una experiència inoblidable

   

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (1)

imagen1
     
El grup de Vigo descansant a la casa de Fenollet      

Una crònica que ens arriba des de Vigo:

 

"Ha estat la millor convivència que he fet mai!" Aquesta frase, dita per un dels assistents en el viatge de tornada a Galícia, podria resumir el sentir de tots després del pas dels Pirineus.

 

Preparàrem el viatge per a l'última setmana d'agost. Vam ser 9 del club Doira, de Vigo: 5 nois i 4 grans. La nostra idea era fer 5 jornades de camí. Distribuírem el recorregut de manera diferent a com ho va fer sant Josepmaria i el grup que el va acompanyar, sobretot per trobar bons llocs on acampar, tenir accés a aigua, etc.

 

La primera nit vam arribar a Pallerolls. Encara que cansats del viatge (són gairebé 1.300 km) escoltem amb atenció tots els esdeveniments que ens va explicar el Ramon, que molt amablement ens va acollir. Ens va servir per posar-nos en situació i afrontar la caminada del dia següent amb il·lusió.

 

Assistim a Missa a l'Església de Pallerolls i vam emprendre la marxa. Teníem previst fer una etapa llarga i sabíem que dura. La nostra intenció era fer Pallerolls - Casa d'Aubenç. Però les nostres previsions van ser superades. Sobretot perquè, tot i que havíem estat advertits de portar aigua suficient, ens quedem curts en el càlcul i ... ja molt cansats i sense aigua des de feia diversos km arribem al Barranc de la Ribalera. La pujada -molt dura- ens va costar horrors. Un dels assistents estava una mica deshidratat i li va donar un defalliment (com a Tomás Alvira, en aquesta mateixa pujada). Un altre es va quedar amb ell per afrontar l'ascensió amb més calma. Vam aconseguir arribar al cim poc temps abans del capvespre. Però l'aventura va continuar, ja que la furgoneta, per un error amb el GPS no era al cim, sinó en un altre lloc. El conductor va haver de recollir les tenders de campanya (les havia muntat al lloc equivocat) i trobar el lloc on érem nosaltres. Finalment ho va aconseguir sobre la 1 del matí. Us podeu imaginar com vam beure l'aigua que ens va portar i el bé que ens va entrar el sopar ...

 

Encara que pugui semblar un contratemps, no us podeu fer a la idea del que ens va unir aquell episodi. Van ser molt sorprenents les reaccions de tots: la generositat en els esforços, afrontar tot sense queixes, etc. Els integrants més joves de l'expedició tenen 13 anys, així que amb més mèrit. Tots recordem aquell dia amb rialles i carregats d'emoció.

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
Al Coll de Mur
 - Al Coll de Mur
   
   
     
Supervivència
 - Supervivència
   
   
     
El sopar de nit al pla d’Aubenç
 - El sopar de nit al pla d’Aubenç
   
   
     
Despertar feliç a la muntanya
 - Despertar feliç a la muntanya
   
   
     
La missa al pla d’Aubenç
 - La missa al pla d’Aubenç
   
   
     
Al costat del riu de Civís, abans de pujar el Barranc de la Cabra Morta
 - Al costat del riu de Civís, abans de pujar el Barranc de la Cabra Morta
   
   
     
Superat el Barranc de la Cabra Morta
 - Superat el Barranc de la Cabra Morta
   
   
     
Passat el Mas d’Alins, ja en terra andorrana
 - Passat el Mas d’Alins, ja en terra andorrana
   
   
     
Al Coll de Jou, a la vista de Sant Julià de Lòria
 - Al Coll de Jou, a la vista de Sant Julià de Lòria
   
   
     

L'endemà vam decidir recuperar-nos amb tranquil·litat al lloc d'acampada. Vam poder aixecar-nos tard, banyar-nos, fer el menjar, tenir la Missa "de campanya", etc. Encara que per això vam reduir un dels dies de caminada, ens va anar bé per descansar.

 

La resta d'etapes es van desenvolupar sense més sorpreses. Bé és cert que ens donàvem compte de la dificultat del trajecte. Un dels nois va dir en una tertúlia: "ara m'adono del molt que van haver de patir aquí sant Josepmaria i els altres". Sobretot ens va sorprendre la baixada fins al riu de Civís. Un espera que la baixada pot ser un moment més plàcid ... fins que veus la inclinació que té i la seva complexitat per les pedres, esbarzers, etc. També és d'agrair el ben senyalitzat que està el camí i l'esforç que s'ha dut a terme per preparar-lo, fer mapes, etc.

 

Però tot l'esforç val la pena: l'arribada a Sant Julià de Lòria és un moment fantàstic. Allà vam poder assistir a Missa a l'església parroquial. Com els expedicionaris del 37 sentim una gran alegria per arribar i haver aconseguit completar tot el recorregut. Els comentaris de tots van ser semblants: "Com m'ha ajudat el camí per conèixer més l'Obra i a sant Josepmaria"; "Encara sort que vaig venir; em podia haver pogut perdre aquesta meravella"; "No saps el que m'ha ajudat aquest camí", etc. Tots, els nois i els més grans, vam acabar realment contents i havent gaudit molt. De fet, pensem repetir l'estiu que ve.

 

És el que té haver pogut seguir les petjades d'un sant.
   

 1 Comentari
   
  Autor Geraldo Morujão (Viseu –Portugal) | 06/11/2018
   Comentari En hora buena!
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 6 de novembre de 2018
©2018. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612