Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > Festa de la ''Trobada de la Rosa'', a Pallerols
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
Festa de la ''Trobada de la Rosa'', a Pallerols  CelebracionsPallerols    

Com cada any, vàrem poder gaudir de la festa en plena naturalesa

   

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (12)

imagen1
     
La processó amb la Mare de Déu del Roser de Pallerols      

El dissabte 18 de novembre es va celebrar a Pallerols de Rialb la tradicional Festa de la Trobada de la Rosa, organitzada per l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.

La festa va començar a les 11.30 amb la projecció del documental sobre l'aventura de sant Josepmaria en el seu camí d'evasió cap a Andorra, a causa de la persecució religiosa durant la guerra civil espanyola de 1936-39. En el vídeo es ressalten les dificultats i patiments que van suportar els components del grup on anava sant Josepmaria i en especial es descriu l'angoixa que el sant va experimentar la nit del 21 al 22 de novembre de 1937 davant el dubte de si estava o no fent la voluntat de Déu continuant el camí d'evasió que havia començat el dia 8 d'octubre a Madrid. La rosa que va trobar a l'església, a la matinada del dia 22, el va omplir de pau i confirmà la seva decisió de continuar cap a Andorra, segur que estava fent la voluntat de Déu.

Després del vídeo hi va haver una visita guiada a la rectoria i l'església, i a continuació -a les 12:30- va tenir lloc la processó amb la imatge de la Mare de Déu, tot cantant els Goigs del Roser de Pallerols.

Un cop a l'església es va celebrar la missa en honor de la Mare de Déu presidida per Mn. Xavier Pont, sacerdot de l'Opus Dei, i concelebrada amb Mn. Pere Jesús Morales, rector de Ponts, i Mn. Bonifaci Fortuny. A l'homilia, Mn. Xavier va ressaltar el pas de sant Josepmaria per Pallerols i com en aquells moments d’angoixa i de desolació interior la Mare de Déu va venir en ajuda seva, com també acudeix en el nostre auxili sempre que la invoquem amb confiança.

Vàrem oferir la missa pels difunts de Pallerols i en especial per les persones relacionades amb el Camí d’Andorra que han mort durant aquest any 2023: Martí Bentanachs (Fenollet), Rosa Capell (Confós), Mn. Lluís Raventós (Raimat), Jaume Muntané (Andorra) i Paco Coll (Andorra).

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
Un grup en acabar de visionar el vídeo
 - Un grup en acabar de visionar el vídeo
   
   
     
Comença la processó
 - Comença la processó
   
   
     

 -
   
   
     

 -
   
   
     

 -
   
   
     
La celebració de l’Eucaristia
 - La celebració de l’Eucaristia
   
   
     

 -
   
   
     
Les absoltes pels difunts de Pallerols
 - Les absoltes pels difunts de Pallerols
   
   
     

 -
   
   
     
El dinar
 - El dinar
   
   
     

 -
   
   
     

 -
   
   
     

 -
   
   
     
El rés del Rosari
 - El rés del Rosari
   
   
     
La veneració de les relíquies de sant Josepmaria
 - La veneració de les relíquies de sant Josepmaria
   
   
     
El grup de famílies de Madrid i Barcelona
 - El grup de famílies de Madrid i Barcelona
   
   
     
Una part del grup d'Andorra
 - Una part del grup d'Andorra
   
   
     
Al capvespre, ens acomiadàrem de Pallerols amb el propòsit de tornar-hi ben aviat
 - Al capvespre, ens acomiadàrem de Pallerols amb el propòsit de tornar-hi ben aviat
   
   
     

S’ha de destacar l’actuació del cor de Cambra “Girona”, que amb els seus cants van donar especial relleu a la celebració de l’Eucaristia i els Goigs de Pallerols. Una part dels components del Cor Girona que es van desplaçar fins a Pallerols són: Elarda, Vera, Annia i Hannibal, tots ells dirigits per l’Antoni Amorós.

En acabar l'Eucaristia, vàrem cantar el Virolai i tot seguit ens dirigírem al cementiri per resar pels difunts de Pallerols.

Alguns dels assistents van dinar pels voltants de Pallerols i altres van anar als pobles i masies properes.

A les 4 de la tarda hi va haver el rés del Rosari i la veneració de les relíquies de sant Josepmaria.

Com cada any, va ser una festa entranyable amb l'assistència d'unes 100 persones: un bon grup d’Andorra i de diferents indrets de Catalunya. És de destacar la presència del Lluís Jaureguízar i la Glòria Gratacós que com cada any vingueren des de Madrid i convidaren a un nombrós grup de matrimonis de Barcelona amb es seus fills, amb un total de més de 30 persones.

Com ja és tradicional, no hi podien faltar els habitants de la Baronia de Rialb: la tinent d’alcalde Dolors Caelles, les famílies de l'Ampurdanès, de Cal Solé i altres.
   

 12 Comentaris
   
  Autor Jordi P | 18/12/2023
   Comentari La Ratafia de Pallerols, de què parla la Dolors Caelles, la fet Mn. Xavier Pont, de Lleida. El que ha fet Mn. Jaume Mayoral és enviar-nos una pregària quan escriu que "la Mare de Déu ens guardi i ens meni cap a la salvació". Ambdues coses la pregària i la ratafia ens ajuden a perseverar en el nostre treball a Pallerols! Gràcies!!!
   
  Autor M.Dolors Caelles | 10/12/2023
   Comentari Va ser una festa molt lluïda aquest any i ademés amb la col.laboració del cor de cambra de Girona que ho van fer super bé. Es una iniciatva que crec que caldria continuar per als propers anys. I també per rematar la festa probar la ratafia molt bona feta per Mn Jaume Mayoral.
   
  Autor Geraldo Morujão (Viseu – Portugal) | 22/11/2023
   Comentari EN HORA BUENA. Parabéns pela linda festa !
   
  Autor Adolfo | 21/11/2023
   Comentari Por todo esto ,cuando marchas de Pallerols, piensas en cuando volver...Gracias por todo
   
  Autor Jordi | 21/11/2023
   Comentari No pot faltar mai la felicitació i les oracions de Mn. Jaume Mayoral, amb els seus comentaris tan encertats que ens estimulen a continuar en la tasca de promoció de Pallerols i de devoció a la Mare de Déu. Gràcies, Mn. Jaume!
   
  Autor Mn. Jaume Mayoral, Arxiprest de l'Urgell Mitjà i Rector d'Agramunt | 21/11/2023
   Comentari Ahir al migdia vam dinar amb Mn. Bonifaci i em va explicar el bé que va anar i com ell es va sentir a la Trobada d la Rosa, i això que té 91 anys llargs, se'l veia molt satisfet de la festa i de la possibilitat de ser-hi ja que n'és el Rector (administrador parroquial). Per la tarda vaig portar-ho a la pregària dels fidels de la Missa i acabada la celebració també vaig rebre el bon comentari de dos fidels agramuntins que hi van participar i que em van agrair el record que vam fer.

Veient el reportatge fotogràfic en aquest Butlletí em quedo i us felicito per dos moments que recullen les magnífiques fotografies: Les imatges de la Mare de Déu quan és portada en andes per l'espai tant bonic de Pallerols a la Baronia de Rialb, en un moment somrient i esperançat dels fidels que acompanyen i l'altre gran moment reflectit és el dels molts infants i les seves famílies, que donen sentit d'una Església domèstica i on la família és pal de paller per fer créixer la fe de les noves generacions.

Un any més felicitats i una benedicció per a tots vosaltres, que la Mare de Déu ens guardi i ens meni cap a la salvació.
   
  Autor Miriam Monferrer  | 21/11/2023
   Comentari La Mare de Déu de Pallerols ens va regalar un dia espectacular! Ens espera sempre per acollir-nos als seus braços, com a fills, allí dalt, amb una Rosa per cadascú!
   
  Autor Fátima Casamitjana | 21/11/2023
   Comentari Ha sido un día súper!! Cuanta gente! Cuantos niños!!
Volveremos el próximo año 😊
   
  Autor mn xavier pont | 20/11/2023
   Comentari espectacular el cor: espero que tornin l'any vinent!
   
  Autor Lorena | 20/11/2023
   Comentari ¡Que iniciativa tan estupenda!!!
   
  Autor José Antonio García-Prieto Segura | 20/11/2023
   Comentari
¡¡¡ Estupendo el reportaje !!! ¡¡Moltes gràcies !!
   
  Autor Florentino Ysern | 20/11/2023
   Comentari Un dia per no oblidar i agraïr
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 18 de novembre de 2023
©2023. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612