Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > Ha mort Mn. Enric Moliné
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
Ha mort Mn. Enric Moliné      
Compromès en l'extensió de Pallerols per tot el món    

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (4)

imagen1
     
Celebració de l’Eucaristia a Pallerols en la festa de la Trobada de la Rosa de l’any 2007. D’esquerra a dreta: Mn. Enric Moliné, Mn. Antoni Pujals, arquebisbe Joan-Enric Vives, Mn. Joan Pujol i Mn. Bonifaci Fortuny      

La nit del 19 de maig va morir a Barcelona Mn. Enric Moliné i Coll, sacerdot de la prelatura de l'Opus Dei, que tant va col·laborar en difondre els fets que succeïren a Pallerols el novembre de 1937 en motiu del pas de sant Josepmaria Escrivà per les terres de la Baronia de Rialb i l'Alt Urgell en el seu camí cap a Andorra.

Va assistir a vàries de les festes que celebrem cada any a Pallerols als voltants del 22 de novembre, en la Festa de la Trobada de la Rosa.

Mn. Enric va néixer a la Seu d'Urgell el 29 de gener de 1933. Es llicencià en ciències químiques i en filosofia per la Universitat de Barcelona. És també doctor en teologia per la Universitat Pontifícia Lateranense, de Roma. Ordenat sacerdot, va exercir el seu ministeri en diversos llocs, com Londres i Oxford entre altres. Darrerament exercí a Barcelona.

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
La mateixa celebració de l’any 2007. Mn Enric és el primer per l’esquerra
 - La mateixa celebració de l’any 2007. Mn Enric és el primer per l’esquerra
   
   
     
Celebració de l’Eucaristia a Pallerols
 - Celebració de l’Eucaristia a Pallerols
   
   
     
Processó amb la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols
 - Processó amb la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols
   
   
     
Altres processons en festes de la Trobada de la Rosa
 - Altres processons en festes de la Trobada de la Rosa
   
   
     
Mn. Enric resant pels difunts de Pallerols
 - Mn. Enric resant pels difunts de Pallerols
   
   
     

Ha treballat sobre diversos aspectes històrics medievals i moderns del bisbat d'Urgell. Col·laborador habitual de la revista Urgellia, és autor de llibres d'espiritualitat, història de l'Església i teologia, així com de diversos fulletons de divulgació sobre aquests temes.

Ha participat també en diverses obres col·lectives com el Diccionari d'història eclesiàstica de Catalunya (1998-2001) i l'Episcopologi de l'Església d'Urgell  (Societat Cultural Urgel·litana, 2002).

En relació a la història sobre sant Josepmaria en el seu pas per Pallerols, Mn. Enric fou un important assessor en la redacció de la versió en català del llibre "El Pas dels Pirineus", donant-li ordre i claredat en l'exposició dels temes tractats en aquest llibre. Més endavant, seguint el mateix esquema, van ser publicades les versions en castellà: "Entre la noche y la esperanza" i "Camino de Liberación", amb els últimes investigacions sobre el tema. Posteriorment s'ha traduït també a l'italià amb el títol "Una storica avventura sui Pirinei".

Durant anys va investigar en els arxius d’Urgell cercant documentació sobre Pallerols, i es va entrevistar amb veïns de Pallerols per recollir els seus records. Aquesta documentació ha permès la publicació del llibre "Pallerols de Rialb. Història i Personatges". Malgrat la insistència de l’autor, Mn. Enric es va negar en rodó a aparèixer com a coautor.

Des de l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, agraïm a Mn. Enric Moliné totes les seves valuoses aportacions per a la promoció de la història de sant Josepmaria a Pallerols i la propagació de la devoció a la Mare de Déu del Roser que es venera en aquesta església.
   

 4 Comentaris
   
  Autor Florentino Ysern | 22/05/2021
   Comentari Entrañable persona amb la que he col·laborat des de fa molts anys amb temes fotogràfics...
   
  Autor Isabelita Hernández | 22/05/2021
   Comentari Cuanto le agradecemos sus interminables horas en los confesionarios de la Iglesia de Santa María de Montalegre y sus numerosísimas misas en ese templo, siempre afable y bondadoso. Que Dios le guarde para la Vida Eterna
   
  Autor Tino | 22/05/2021
   Comentari Gran labor de Mn. Moliné
Descanse en paz.
   
  Autor Emilio Fdez. Urías | 22/05/2021
   Comentari Descansa en paz Enric.
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 21 de maig de 2021
©2021. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612