Ir a página inicio
FES-TE AMIC FES-TE VOLUNTARI FES-TE SOCI
         
Ir a página inicio Ir a página inicio
Ir a página inicio
Qui som       Objectius        Llibres       Preguntes Freqüents       Contacte
  Jornades
i Estudis
Patrimoni
Cultural
 Medi
 Natural
 
Notícies      Vídeos      Agenda      Les Rutes      Història      Pallerols      Blog del Caminant
Portada > Noticies > Festa de la ''Trobada de la Rosa'', a Pallerols
Enviar a un amicEnviar a un amic
 
Versió ImprimibleVersió Imprimible
 
Festa de la ''Trobada de la Rosa'', a Pallerols  CelebracionsPallerols    
Poguérem reviure els esdeveniments que succeïren a la tardor de 1937    

inserir comentarisinserir comentaris
veure comentarisveure comentaris (6)

imagen1
     
Esperant l'inici de la processó amb la Mare de Déu del Roser de Pallerols      

Diumenge, 20 de novembre, es va celebrar a Pallerols de Rialb la tradicional Festa de la Trobada de la Rosa, organitzada per l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.

La festa va començar a les 11.30 amb la projecció del documental sobre l'aventura de sant Josepmaria en el seu camí d'evasió cap a Andorra, a causa de la persecució religiosa durant la guerra civil espanyola de 1936-39. En el vídeo es ressalten les dificultats i patiments que van suportar els components del grup on anava sant Josepmaria i en especial es descriu l'angoixa que el sant va experimentar la nit del 21 al 22 de novembre de 1937 davant el dubte de si estava o no fent la voluntat de Déu continuant el camí d'evasió que havia començat el dia 8 d'octubre a Madrid. La rosa que va trobar a l'església, a la matinada del dia 22, el va omplir de pau i li va confirmar en la decisió de continuar cap a Andorra, segur que estava fent la voluntat de Déu.

Després del vídeo va haver-hi una visita guiada a la rectoria i l'església, i a continuació -a les 12:30- va tenir lloc la processó al voltant de l'església amb la imatge de la Mare de Déu, cantant els Goigs del Roser de Pallerols.

Un cop a l'església es va celebrar la missa de la Festivitat de Crist Rei que va ser presidida per Mn. Pere Calmell, sacerdot de l'Opus Dei i concelebrada amb Mn. Lluís Ruiz, Rector de la parròquia de Solsona. A l'homilia, Mn. Pere va ressaltar que la reialesa de Crist va ser conseqüència de la seva obediència a la voluntat del Pare que el va portar a la mort de creu per la salvació de tots els homes. Va ser davant Pilat i també a la creu, poc abans de morir, que va declarar obertament que ell era Rei.

Recordant el pas de sant Josepmaria per Pallerols també va ressaltar l'obediència del fundador de l'Opus Dei a la Voluntat de Déu que el va impulsar a seguir el camí cap a Andorra per continuar l'obra que Déu li havia encomanat.

També nosaltres hem de procurar seguir en tot moment, dia a dia, la Voluntat de Déu; i per això tenim l'ajuda de Maria que va estar al costat de Jesús al peu de la creu; també va estar a Pallerols confortant sant Josepmaria en moments d'angoixa, i és contínuament al costat nostre en els moments difícils per donar-nos força en el nostre camí cap a la santedat, que no és altra cosa que lluitar per fer la voluntat de Déu.

   
     
Anar al text  Ir al texto 
   
Comença la procesó
 - Comença la procesó
   
   
     
Al voltant de l'església de Pallerols
 - Al voltant de l'església de Pallerols
   
   
     
Passem per davant de la rectoria
 - Passem per davant de la rectoria
   
   
     
Mn. Pere Calmell a l'homilia
 - Mn. Pere Calmell a l'homilia
   
   
     
La celebració de l'Eucaristia
 - La celebració de l'Eucaristia
   
   
     
Les absoltes pels difunts de Pallerols
 - Les absoltes pels difunts de Pallerols
   
   
     
Després de les celebracions religioses
 - Després de les celebracions religioses
   
   
     

 -
   
   
     
Alguns es quedaren a dinar pels voltants de Pallerols
 - Alguns es quedaren a dinar pels voltants de Pallerols
   
   
     

 -
   
   
     

En acabar l'Eucaristia, va tenir lloc la veneració de les relíquies de sant Josepmaria i tot seguit ens dirigírem al cementiri per resar pels difunts de Pallerols. Es va tancar la celebració litúrgica amb el cant del Rosa d'Abril.

Alguns dels assistents van dinar pels voltants de Pallerols i altres van anar als pobles i masies properes.

A les 4 de la tarda hi va haver el rés del Rosari.

Com cada any, va ser una festa entranyable amb l'assistència d'unes 100 persones: la major part de Lleida i Barcelona; també de Madrid, Andorra, Sevilla; de Solsona, de la comarca del Pallars, de la Vall de Cabó, i d'altres indrets de l'Alt Urgell. No hi podien faltar els habitants de la Baronia de Rialb: el seu alcalde Sr. Antoni Reig i la Consellera de Cultura Dolors Caelles, les famílies de l'Empordanès, de Cal Solé i d'altres.

Un dia fred, però assolellat, en què vam poder reviure joiosos aquelles jornades de novembre de 1937 quan sant Josepmaria va passar per aquests llocs en el seu camí cap a Andorra.
   

 6 Comentaris
   
  Autor Màrius Clavell | 23/11/2022
   Comentari sempre un gran record de Pallerols i del seu significat!
pregueu per Nosaltres, M de Déu!
   
  Autor Roberto Ledo | 23/11/2022
   Comentari Me hubiera encantado asistir. A ver para el año...
   
  Autor ATC | 23/11/2022
   Comentari Lamento no haber podido asistir.
   
  Autor JAVIER GUILLEM | 22/11/2022
   Comentari Lastima no haber podido estar este año con vosotros.
pero mi corazon estaba alli.
   
  Autor Jordi | 22/11/2022
   Comentari Gràcies Mn. Jaume pel vostre record puntual de cada any, vos que quan éreu rector de Ponts havíeu pujat tantes vegades a Pallerols. Sí, enguany Mn. Bonifaci no ha pogut venir, però esperem que ben aviat es posi bo i torni a pujar a Pallerols, una parròquia tan estimada per ell!
   
  Autor Mn. Jaume Mayoral, Arxiprest de l'Urgell Mitjà | 22/11/2022
   Comentari Felicitats, un any més, per aquesta Trobada on la Verge Maria acompanya i aviva la fe dels fidels, en aquest cas des de Pallerols, un bonic enclavament de la Baronia de Rialb.
Mossèn Bonifaci, un dels habituals que mai no es perd aquesta festa religiosa i que sempre si fa present, enguany per motius de salut, no hi ha estat present, però segur que ha encomanat als difunts del petit cementiri de Pallerols al Pare etern, com era costum acabada la Santa Missa. Esperem que es millori.
Una abraçada als Amics de Pallerols i als devots de la Trobada de la Rosa, per cert al despatx parroquial d'Agramunt en llueixo una còpia de la rosa de sant Josepmaria Escrivá, regal d'un bon amic agramuntí.
   
   
    Inserir comentaris
Autor  
Comentari  
     
    Codi de seguretat
Canviar codi
    Introdueixi el codi de seguretat, si us plau.

   
     


Pallerols de Rialb, 20 de novembre de 2022
©2022. Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra   
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612