Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
Objectius

Volem recuperar els camins i els llocs per on han transitat moltes persones al llarg dels anys. Una vegada recuperats, volem que molta gent hi camini i descobreixi la varietat i la bellesa d'aquest itinerari. Tot caminant aprendrem a estimar més la nostra terra, les nostres costums i tradicions, la nostra cultura i la nostra història, col·laborant així en la revitalització de les zones per on passem.

Dins d'aquests objectius generals, ens proposem uns objectius més immediats, que són:

  1. Recuperar la totalitat de la ruta d'Oliana fins a Andorra, que correspon a una expedició que la féu a la tardor de l'any 1937.

  2. Reconstruir algunes edificacions que ens trobem al llarg del Camí, i que podran servir de refugi pels caminants.

  3. Fomentar el coneixement de la història, la geografia, la cultura, les festes, tradicions i costums de les comarques de la Baronia de Rialb i de l'Alt Urgell, treballant en estreta unió amb les persones i institucions d'aquesta zona de Catalunya, per impulsar-ne la seva revitalització.

  4. Impulsar la creació d'un Centre d'Investigació d'Història de l'Alt Urgell, i fomentar l'estudi i la recerca d'altres expedicions semblants a la que ens ocupa.

  5. Reconstruir la Rectoria i l'Església de Pallerols, per convertir-la en un lloc d'informació i d'acollida.

Sabedors de què una de les persones que va recórrer aquests camins fou sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, volem també donar a conèixer els fets que succeïren durant aquells dies, del 19 de novembre al 10 de desembre de 1937, quan va fer aquesta travessa per les terres de la Baronia de Rialb i de l'Alt Urgell, fins arribar a Andorra. És per això que disposem un apartat en el que s'informarà sobre aquesta expedició.

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612