Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
Aplec de la Mare de Déu de Canòlich, al Principat d'Andorra
Hi assistiren una gran quantitat de fidels

El dissabte 27 de maig la parròquia de Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra) va celebrar el tradicional Aplec de la Mare de Déu de Canòlich, patrona de la parròquia, celebrant amb solemnitat els 800 anys de la troballa de la imatge.

Un gran nombre de feligresos i devots de la Mare de Déu de Canòlich van pelegrinar a peu fins al Santuari, situat a 1.635 m. d'altitud, per mostrar la seva devoció i estimació a la Mare de Déu.

En representació de l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra hi assistiren: Jordi Piferrer, Jordi Pérez i Ramon Camats.

La culminació de la celebració va tenir lloc a les 12h en l’envelat exterior del Santuari, amb l’Eucaristia presidida per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, i concelebrada per Mn. Pepe Chisvert, Rector de la parròquia de Sant Julià i pels altres sacerdots del Principat d’Andorra. A l'Eucaristia hi van assistir una gran quantitat de fidels que van omplir la carpa i esplanada del Santuari, encapçalats per les autoritats, el Cap de Govern d'Andorra, M.I. Sr. Xavier Espot; el Síndic general, M.I. Carles Enseñat; alguns ministres i els Cònsols de la Parròquia de Sant Julià, Hbles. Josep Majoral i Mireia Codina i altres Consellers.

Trobareu més informació a la web del Bisbat d’Urgell.

La missa fou solemnitzada pels cants de diverses corals: la Coral Rocafort, la Coral Signum de La Seu d’Urgell, la Coral Capella de Santa Maria de Puigcerdà i l’acompanyament musical de la cobla Ciutat de Manresa.

Amb motiu del vuitè centenari de la trobada de la Sagrada Imatge de la Verge, el Papa Francesc, va concedir la gràcia de la indulgència plenària a tots els fidels que visitessin el Santuari de Canòlich entre el 20 i el 27 de maig i tinguessin la disposició interior d'un desaferrament total del pecat, fins i tot venial, i, a més, complissin les condicions que l’Església demana: confessió, combregar i resar per les intencions del Sant Pare.

Finalment anunciem que el proper dimecres 31 de maig tindrà lloc el pelegrinatge a Roma per portar una talla de fusta policromada de la Mare de Déu de Canòlich al Sant Pare.

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612