Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
Festa de la ''Trobada de la Rosa'', a Pallerols

Com cada any, vàrem poder gaudir de la festa en plena naturalesa


El dissabte 18 de novembre es va celebrar a Pallerols de Rialb la tradicional Festa de la Trobada de la Rosa, organitzada per l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.

La festa va començar a les 11.30 amb la projecció del documental sobre l'aventura de sant Josepmaria en el seu camí d'evasió cap a Andorra, a causa de la persecució religiosa durant la guerra civil espanyola de 1936-39. En el vídeo es ressalten les dificultats i patiments que van suportar els components del grup on anava sant Josepmaria i en especial es descriu l'angoixa que el sant va experimentar la nit del 21 al 22 de novembre de 1937 davant el dubte de si estava o no fent la voluntat de Déu continuant el camí d'evasió que havia començat el dia 8 d'octubre a Madrid. La rosa que va trobar a l'església, a la matinada del dia 22, el va omplir de pau i confirmà la seva decisió de continuar cap a Andorra, segur que estava fent la voluntat de Déu.

Després del vídeo hi va haver una visita guiada a la rectoria i l'església, i a continuació -a les 12:30- va tenir lloc la processó amb la imatge de la Mare de Déu, tot cantant els Goigs del Roser de Pallerols.

Un cop a l'església es va celebrar la missa en honor de la Mare de Déu presidida per Mn. Xavier Pont, sacerdot de l'Opus Dei, i concelebrada amb Mn. Pere Jesús Morales, rector de Ponts, i Mn. Bonifaci Fortuny. A l'homilia, Mn. Xavier va ressaltar el pas de sant Josepmaria per Pallerols i com en aquells moments d’angoixa i de desolació interior la Mare de Déu va venir en ajuda seva, com també acudeix en el nostre auxili sempre que la invoquem amb confiança.

Vàrem oferir la missa pels difunts de Pallerols i en especial per les persones relacionades amb el Camí d’Andorra que han mort durant aquest any 2023: Martí Bentanachs (Fenollet), Rosa Capell (Confós), Mn. Lluís Raventós (Raimat), Jaume Muntané (Andorra) i Paco Coll (Andorra).

S’ha de destacar l’actuació del cor de Cambra “Girona”, que amb els seus cants van donar especial relleu a la celebració de l’Eucaristia i els Goigs de Pallerols. Una part dels components del Cor Girona que es van desplaçar fins a Pallerols són: Elarda, Vera, Annia i Hannibal, tots ells dirigits per l’Antoni Amorós.

En acabar l'Eucaristia, vàrem cantar el Virolai i tot seguit ens dirigírem al cementiri per resar pels difunts de Pallerols.

Alguns dels assistents van dinar pels voltants de Pallerols i altres van anar als pobles i masies properes.

A les 4 de la tarda hi va haver el rés del Rosari i la veneració de les relíquies de sant Josepmaria.

Com cada any, va ser una festa entranyable amb l'assistència d'unes 100 persones: un bon grup d’Andorra i de diferents indrets de Catalunya. És de destacar la presència del Lluís Jaureguízar i la Glòria Gratacós que com cada any vingueren des de Madrid i convidaren a un nombrós grup de matrimonis de Barcelona amb es seus fills, amb un total de més de 30 persones.

Com ja és tradicional, no hi podien faltar els habitants de la Baronia de Rialb: la tinent d’alcalde Dolors Caelles, les famílies de l'Ampurdanès, de Cal Solé i altres.

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612