Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
Una experiència única en la Caminada Nocturna ''Rosa del Nord''

Emilio i la seva família 86 anys després: 2.12.1937 – 2.12.2023


La nit del 2 al 3 de desembre hi hagué la tradicional Cursa i Caminada Nocturna “Rosa del Nord”, que va des del Golf d’Aravell a Sant Julià de Lòria (Andorra), commemorant l’última etapa que va fer sant Josepmaria Escrivà la nit de l’1 al 2 de desembre de 1937 en el seu camí d’evasió cap a Andorra durant la Guerra civil espanyola. A la caminada hi participà una família de Lleida: L’Emilio de Gomis amb la seva dona, Eva Vila, i els seus 3 fills.

Aquesta família ja havia fet, en diferents etapes, tot el recorregut del Camí d’Andorra (veure la notícia del 6 d’abril de 2022) i enguany volgué fer l’etapa final de la Rosa del Nord, però afegint-hi un “final històric”: dormir al mateix hotel d’Escaldes que ho va fer sant Josepmaria Escrivà -l’hotel Palacin, que ara es diu Hotel Siracusa- i la mateixa nit -la nit del 2 al 3 de desembre- però 86 anys després.

L’Emilio ens envia una foto del que veia des de la seva habitació (la número 101), que si la compareu amb el dibuix que van fer l’any 1937 des de l’habitació que ocupava sant Josepmaria, veureu que és la mateixa vista, de manera que molt probablement l’Emilio va dormir a la mateixa habitació que sant Josepmaria!, o en tot cas, molt a prop, ja que la vista que tenien és la mateixa.

Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612