Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra
 
Pallerols

Pallerols de Rialb és un dels nuclis urbans que formen part de la Baronia de Rialb. Cada nucli de la Baronia acostuma a tenir església i escola, i està format per moltes cases disperses pel bosc.Enllaç a totes les articles relacionats directament amb Pallerols


Les cases més importants que depenen de Pallerols, són:
Cal Vilardaga – Cal Guardiola - Cal Colls – Cal Palou – Sant Marc – Ca l’Empordanès – Cal Caseta – Cal Vilaró – Cal Confós – Cal Segarra – Canes – Ca l’Ànima – Cal Treguany – l’Arçosa – l’Arçoseta – Cal Baró – Cal Catoi – la Caseta de Treguany – Cal Cornudella – Les Picoles – Casa Nova del Solé – Cal Perensana i Cal Mosquera.

Pallerols
+ clic per ampliar
Pallerols
+ clic per ampliar
Edificaciones Casa-Aubenc
+ clic per ampliar
Pallerols
+ clic per ampliar
Imagen de Nueva Mare de Deu
+ clic per ampliar
Plano Arri Pallerols
+ clic per ampliar


Informarem sovint de Pallerols perquè va ser una zona de pas de moltes expedicions durant els anys 1936–1939. I més en concret n’informarem pels esdeveniments que hi succeïren la matinada del 22 de novembre de 1937. Aquests fets han propiciat després que cada any al voltant d’aquesta data s’hi celebri la Festa de la Trobada de la Rosa.


Explicarem breument aquest singular esdeveniment:
El dia 20 de novembre de 1937 arribaren a Cal Vilaró de Pallerols els primers components d’una expedició que venia de Madrid i València, en la que hi anava un sacerdot que es deia Josepmaria Escrivà de Balaguer. La nit del 21 la passaren a l’església de Pallerols, a la part alta de l’àbsida major. Fou una nit de fort patiment interior per aquest sacerdot, ja que dubtava si feia bé, o no, de continuar cap a Andorra, o bé tenia que tornar-se’n a Madrid. Li semblava que fugint no feia la voluntat de Déu, la qual cosa era per a ell un immens suplici, fins el punt de passar tota la nit plorant i suplicant a Déu i a la seva Mare, Santa Maria, que li donessin una prova de què feia bé continuant cap a Andorra. Al clarejar el nou dia, 22 de novembre, baixà a l’església que havia estat saquejada, i trobà al terra una rosa de fusta daurada, que per a ell significà la prova que havia demanat.

En aquest apartat anirem informant sobre aquest esdeveniment i les festes i actuacions que es vagin fent en relació a l’església i la sagristia de Pallerols.
Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.   Av. Diagonal, 620, 1er. 2a, 08021 - Barcelona (Espanya) . Tel.: (+34) 629 910 612